ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-12-2012, ora 14:44

Remedii naturiste impotriva durerilor reumatice

Articol de Madalina Irimia

Dupa varsta de 40 de ani, cam toate persoanele sufera de o afectiune reumatica. Odata cu venirea sezonului rece, durerile reumatice se intensifica din cauza frigului, a schimbarilor bruste de temperatura sau a presiunii.

Medicamentele de sinteza sunt foarte scumpe si suferinzii, cei care le-au folosit, s-au lamurit ca, cel mai adesea, nu au nicio eficienta, asa ca multi dezamagiti se indreapta spre leacurile babesti, folosite de mosii si stramosii nostri, de pe vremea cand nu existau medicamente si, in caz de durere, oamenii se descurcau cu ce le punea la indemana mama-natura.

De-a lungul timpului, de un real folos in alinarea durerilor reumatice s-au dovedit a fi cataplasmele, compresele, un adevarat balsam, ieftine si oricand la indemana.

Varza, stiuta din vremuri stavechi ca leac impotriva durerilor, a inceput sa aiba iar cautare pe piata medicamentelor naturiste. Peste mai multe foi de varza se trece cu sucitorul sau cu o sticla si asa, in mai multe straturi, se asaza direct pe locul dureros, fixandu-se cu un tifon.

Pentru mai multa eficienta, reumaticii ar trebui sa si consume zilnic varza, de preferinta cruda, negatita, dar si murata, sub forma de salata. Zeama de varza murata sau moarea, cum i se mai spune in diferite zone ale tarii, se recomanda, de asemenea, persoanelor care sufera de reumatism, deoarece este bogata in vitamine, cu deosebire vitamina C, si minerale.

Integral pe ziare.com

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: remedii, dureri, reumatism
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii