ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-01-2016, ora 08:56

Remedii naturiste contra ochilor obositi

Articol de Madalina Irimia
Pielea din jurul ochilor este de cinci ori mai fina decat pe restul corpului. In aceasta zona sensibila, retentia de apa este frecventa, ceea ce provoaca umflarea pleoapelor superioare si inferioare. Consumati alimente care sunt sarace in lipide si bogate in fibre, pentru a stimula circulatia limfatica, in special fructe si legume (praz, fenicul, papadie). Beti multe lichide (ceai, tinzane, apa), ca sa luptati contra retentiei de apa si sa favorizati fluidizarea sangvina.

Pentru a atenua pleoapele umflate se recomanda urmatoarele tratamente naturiste:

Plicuri de ceai de musetel

Inmuiati 2 pliculete de ceai de musetel in apa calduta. Lasati-le apoi sa se raceasca si aplicati-le pe ochi timp de 5 minute.

Rondele de castravete

Spalati bine un castravete si taiati-l rondele nu foarte groase. Puneti rondele de castravete direct pe ochi, pentru a decongestiona pleoapele superioare si inferioare.

Un cub de gheata

Puteti pune pe ochi un cub de gheata, invelit intr-un tifon curat, ca sa nu iritati piele.

Comprese cu lavanda

Turnati intr-un bol ¼ cana cu apa si cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Puneti pe ochi comprese inmuiate in aceasta lotiune. Lavanda decongestioneaza si calmeaza. De asemenea, puteti utiliza direct apa florala de lavanda.

Cartof ras

Curatati si dati prin razatoare un cartof crud. Puneti totul intr-un tifon la frigider. Cand preparatul s-a racit, tineti tifonul pe pleoape timp de 10 minute.

Daca pleoapele incep sa se umfle subit, iar acest efect dureaza mai multe saptamani , este indicat a se consulta un medic oftalmolog.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: remedii, ochi obositi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii