A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819611.9649.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Remedii naturale pentru durerile in gat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-10-2015, ora 08:56

Remedii naturale pentru durerile in gat

Articol de Madalina Irimia
Odata cu racirea vremii isi fac aparitia si neplacutele dureri de gat, de cele mai multe ori instalate peste noapte. Acestea pot fi cauzate de virusuri (germenii care provoaca raceli si gripe) pe care ii inhalam atunci cand respiram particulele eliberate in aer de persoanele ce tusesc sau stranuta.

Sau apar cand folosim la comun diverse obiecte (batiste, prosoape, jucarii, telefon) cu persoanele infectate ori daca dormim in camere cu aer uscat (din cauza caloriferelor, radiatoarelor). Toate acestea afecteaza mucoasa nasului si cea a gatului favorizand aparitia faringitelor. Daca iei masuri de la primele senzatii de gat uscat, poti scapa de durerile de gat atat de sacaitoare.

Iar remediile natural sunt la indemana si eficiente, administrate la inceputul aparitiei senzatiei de durere in gat.

Tinctura de propolis

Acest „cocteil” de substante vindecatoare, adunat de albine din mugurii si de pe scoarta mai multor copaci si transformat apoi in cel mai cunoscut medicament antiinfectios cunoscut, distruge nu mai putin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, plus 30 de tipuri de virusuri (incluzand si varietatile lor). Cateva picaturi de tinctura intr-o lingurita cu zahar sau miere calmeaza durerea si o amelioreaza.

Albastru de metil

Un remediu din copilarie care functioneaza pentru calmarea durerilor este un preparat din 2, 3 picaturi de albastru de metil intr-o lingurita cu zahar, peste care se adauga si cativa stropi de lamaie. Ajuta la dezinfectarea gatului si la ameliorarea senzatiilor de gat uscat si usturime.

Cartofi stropiti cu spirt

Sigur stii acest remediu clasic, pe care ti l-a aplicat si tie mama ta si pentru care ai si acordul medicului: cartofi rasi inveliti intr-un tifon stropit cu alcool medicinal. Acest „leac” se mentine pe gat timp de 10-15 minute.

Gargara cu sare

Da, stim nu este cea mai placuta senzatie, insa calmeaza rapid usturimea si durerea in gat. Gargara cu apa sarata ajuta la eliminarea mucusului din tesuturile inflamate alinand treptat durerea.

Mierea atotvindecatoare

si in cazul durerilor de gat merita sa ai in casa un borcan cu miere naturala de albine. Adauga doua lingurite din aceasta in ceai si bea-l cald, nu fierbinte (pentru ca poti irita gatul). Poti folosi un amestec de apa calduta cu 2-3 lingurite de miere pentru gargara, combinatia avand aceleasi proprietati cu remediul de mai sus, plus un efect de calmare.

Ardei iute

O solutie inedita, insa de efect, este sosul de ardei iute, in combinatie cu apa. Substanta numita capsaicina din ardeii iuti calmeaza durerea si combate inflamatia. Combina un sfert de lingurita de sos iute cu o cana de apa fierbinte. Nu va fi cea mai placuta senzatie, dar poti incerca o gargara la interval de 15 minute cu sanse mari de reusita.

Daca durerea si umflatura in gat te impiedica sa inghiti chiar si putina apa si este insotita de febra, e cazul sa mergi la medic!

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: durere, gat, remediu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii