ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
01-02-2013, ora 11:43

Relu Fenechiu: Garantia de participare la privatizarea CFR Marfa va fi de 10 milioane euro

Articol de Cristian Amariei

Investitorii strategici interesati sa preia pachetul majoritar de actiuni la compania CFR Marfa vor trebui sa plateasca o garantie de participare la licitatie de zece milioane euro, conditia fiind prevazuta pentru a fi descurajati investitorii neseriosi, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

'Pentru a descuraja eventualii investitori neseriosi, garantia de participare la licitatie va fi de zece milioane euro, reprezentand 17% din valoarea nominala a actiunilor CFR Marfa. Va fi o licitatie cu oferte preliminare neangajate, iar apoi vor fi depuse oferte in plic de catre investitorii strategici interesati de privatizare', a declarat ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat ca, la jumatatea lunii mai, va fi finalizata lista cu investitorii precalificati, iar pe 20 iunie 2013 va fi desemnat castigatorul licitatiei.

Ministrul a mentionat ca un aviz asupra privatizarii companiei va fi dat cel mai probabil de Consiliul Suprem pentru Apararea Tarii in sedinta din 15 februarie.

De asemenea, Relu Fenechiu a subliniat ca au existat discutii cu reprezentantii FMI, Comisia Europeana si Banca Europeana astfel incat datoriile CFR Marfa sa fie sterse, iar infrastructura feroviara aflata in subordinea companiei sa fie transferata la CFR SA - administratorul infrastructurii feroviare.

Integral pe agerpres.ro

Foto: commons.wikimedia.org

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii