ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-09-2015, ora 14:07

Reguli pe care sa le urmezi ca sa mananci corect

Articol de Madalina Irimia
Alimentatia este foarte importanta si pe langa faptul ca te ajuta sa iti mentii silueta, iti influenteaza si sanatatea. Vezi care sunt cele mai importante reguli de care trebuie sa tii cont, atunci cand iei masa.

Cele mai mari probleme apar atunci cand nu intelegem cat de mult ne afecteaza sanatatea alimentele pe care le consumam. Cei mai multi oameni sunt speriati de mancare si se gandesc ca ii va ingrasa, insa nu pe acest aspect trebuie sa te concentrezi, potrivit mindbodygreen.com. Este foarte important ca intotdeauna sa alegi alimentele in functie de nutrientii pe care ii contin si de beneficiile pe care ti le pot aduce. Psihicul si fizicul nostru au nevoie de nutrienti, pentru a functiona la capacitate maxima. Pentru a fi sigura ca mananci corect, este important sa tii cont de trei reguli.

Fa-ti un plan alimentar!

Este nevoie de foarte multa organizare, cand vine vorba de alimentatie. Fa-ti un plan pe care poti sa il respecti zilnic. Ia trei mese pe zi, daca se poate la aceeasi ora, si evita gustarile. Nu ai nevoie de ele, decat daca distanta dintre mese depaseste 4-5 ore. Daca te abtii de la mancare intre pranz si cina, de exemplu, iti ajuti organismul sa arda mai usor caloriile si grasimile. Poti face asta numai daca mananci pe saturate la fiecare masa, pentru ca altfel risti sa dai buzna la raftul de dulciuri. incearca sa ai la fiecare masa legume si fructe, pentru ca este cel mai simplu mod in care poti scapa de poftele nesanatoase. Poti bea cate un ceai verde in timpul zilei si foarte multa apa. tine cont ca, de multe ori, cand crezi ca iti este foame, de fapt iti este sete.

Mananca natural!

Este foarte important sa mananci alimente naturale, chiar daca este destul de greu sa faci asta in zilele noastre. Chiar daca trebuie sa depui un pic de efort la inceput, ca sa te obisnuiesti cu mancarea sanatoasa, odata ce faci asta, iti va intra in reflex. Elimina alimentele procesate si cumpara intotdeauna produse cu un singur ingredient.

Cand iti compui pranzul, de exemplu, tine cont ca organismul tau are nevoie de alimente din fiecare grupa, de la cabohidrati, la proteine, tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de proportii si sa nu mananci mai mult decat ai nevoie. Poti tine cont de urmatoarea regula: jumatate de farfurie trebuie sa contina legume verzi, cu putin amidon, si crucifere, un sfert – carbohidrati complecsi, precum porumb, linte, mazare, fasole, ovaz, orz sau cartofi, si un sfert – proteine. O data sau de doua ori pe zi trebuie sa mananci si grasimi sanatoase, pe care le poti lua din avocado, nuci sau seminte.

Asculta nevoile organismului tau!

Organismul tau are nevoie de glucoza, grasimi si proteine pentru a se hrani. Creierul tau este cel care te face sa crezi ca trebuie sa mananci prajituri, dulciuri sau alimente prajite. tine cont ca, daca vrei sa iti schimbi obiceiurile alimentare, impulsurile pe care le ai, de a manca dulciuri, sunt, de fapt, obisnuinte, nu nevoi reale. intreaba-te daca esti obosita, caz in care ai nevoie de carbohidrati complecsi, nu de zahar. Daca esti epuizata, vei simti nevoia sa incerci niste cartofi prajiti, dar poti incerca mai degraba fulgi de porumb sau de ovaz. Daca esti nervoasa si ai chef de o bautura carbogazoasa, fa o plimbare si bea un pahar de apa. Cu timpul, vei scapa de aceste porniri nesanatoase.

Daca te gandesti un pic inainte sa iti pregatesti masa, vei vedea cum vei inlatura poftele nesanatoase si te vei satura si cu o masa corecta.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii