A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672884.7984.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Regina Elisabeta a II-a preia recordul de longevitate pe tronul britanic. Cati premieri a schimbat in 63 de ani de domnie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-09-2015, ora 13:02

Regina Elisabeta a II-a preia recordul de longevitate pe tronul britanic. Cati premieri a schimbat in 63 de ani de domnie

Articol de Cristian Amariei
Regina Elisabeta a II-a, in varsta de 89 de ani, se pregateste sa preia de la stra-strabunica sa, regina Victoria, recordul de longevitate pe tronul britanic.

Pare hotarata sa domneasca pana isi va da ultima suflare, iar expertii spun ca varsta inaintata nu inseamna neaparat sanatate precara, fizica si mentala. Iar dovada este tocmai suverana care a urcat pe tron in urma cu mai bine de 63 de ani.

Aflata pe tronul britanic de mai bine de 63 de ani, Elisabeta a II-a a asistat la multe schimbari. Chiar si la Muzeul Madame Tussauds, sosia de ceara a suferit o serie de transformari.

Rochiei i-au mai fost adaugate cateva nestemate, iar numarul lor a ajuns la 53.000. Si tiara a fost lustruita inainte ca statuia, "adusa la zi", sa fie asezata la loc de cinste, in mijlocul famiiei regale.

Elisabeta a II-a a trait momente istorice, cand natiunile au trecut de la carmuirea imperiala la independenta. Si a fost martor la razboaie si tulburari sociale.
A schimbat 12 premieri si a efectuat 97 de vizite de stat.

Varsta venerabila a reginei este un simbol al stabilitatii monarhiei si, spun expertii, n-ar trebui sa fie motiv de ingrijorare.

Cameron Swift, profesor, Kings College: "Regina, asa cum o vedem astazi, este o minunata dovada a capacitatii omului de a ramane intr-o stare fizica si mentala buna, chiar si la varsta inaintata."

Cary Cooper, profesor de psihologie: "Adevaratul sprijin vine de la familie, care o ajuta sa-si duca la bun sfarsit indatoririle. In plus, e un avantaj pentru ca este o persoana calma, asa cum o cunosc eu".

Expertii considera ca familia regala britanica are un rol foarte important si in dezvoltarea turismului, deci, a economiei.

Patricia Yates, expert in turism: "De ce vin oamenii aici? In buna masura ii atrage istoria si cultura noastra, fastul traditiilor. Iar regina si familia regala sunt cu adevarat un magnet pentru turisti".

Turismul istoric si cultural aduce in Regatul Unit 7 miliarde de euro anual, aproximativ un sfert din intreaga industrie a turismului.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii