A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829138.188.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Regele Mihai l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana. Explicatia data de un consilier: „Nu a fost o pedeapsa”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-08-2015, ora 08:46

Regele Mihai l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana. Explicatia data de un consilier: „Nu a fost o pedeapsa”

Articol de Cristian Amariei
Decizie fara precedent luata de Regele Mihai care si-a exclus nepotul din linia de succesiune la Coroana Romaniei.

Cum explica un consilier excluderea: "Nu a facut ceva anume"

Un consilier al Casei Regale a declarat pentru Digi24 ca retragerea titlului "nu a fost o pedeapsa" pentru Principele Nicolae, iar acesta a fost "in asentiment" cu Regele Mihai. Ioan Luca Vlad, consilier privat onorific al familiei regale pe probleme internationale, a spus ca Principele nu s-a adaptat la rigorile cerute de pozitia ocupata, scrie Hotnews.

Ioan Luca Vlad, consilier privat onorific al familiei regale pe probleme internationale, a explicat cum s-a ajuns la aceasta decizie, aducand in discutie o "nepotrivire de idei intre idealurile principelui si privatiunile cerute de aparteneta la Casa regala".

Consilierul Casei Regale a mai precizat ca "Printul Nicolae nu a facut ceva anume. E o decizie luata pentru viitor si nu o pedeapsa", iar "Regele Mihai a luat decizia cu o anumita tristete. Rolul de Principe presupunea implicarea totala, 24 de ore din 24. Cand esti in public ca reprezentant al Casei Regale trebuie sa ai o anumita atitudine, sa suporti anumite privatiuni".

Anuntul a fost facut printr-un comunicat pe pagina oficiala a Casei Regale.

In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi.

In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti.

Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat.

Alteta Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele.

Principe doar pentru 5 ani

Principele Nicolae s-a nascut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena si al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizatiei Natiunilor Unite.

In 2010, la implinirea varstei de 25 de ani, regele Mihai I i-a conferit titlul de principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, Principele Nicolae era al treilea in Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii