A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675165.3461.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Regele Mihai NU va participa la funeraliile Reginei Ana. Ultimele date despre starea sa de sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-08-2016, ora 08:47

Regele Mihai NU va participa la funeraliile Reginei Ana. Ultimele date despre starea sa de sanatate

Articol de Cristian Amariei
Regele Mihai I nu va fi prezent, cel mai probabil, in Romania la funeraliile Reginei Ana, care i-a fost consoarta timp de 68 de ani, intrucat starea de sanatate a Majestatii Sale este una precara. Anuntul a fost facut de avocatul Familiei Regale a Romaniei, informeaza Romania TV, şi pare sa fie confirmata de faptul ca in programul detaliat al funeraliilor, facut public marti de Casa Regala, numele regelui nu apare nicaieri.

Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei a incetat din viata luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, in Elvetia. La capataiul Reginei au stat, pana in ultima clipa, Altetele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alaturi de Regina, in fiecare zi din ultima saptamana. Cu o zi inainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la parintele titular al Parohiei Catolice din orașul Morges, a anuntat Familia Regala.

In prezentarea programului funeraliilor regale nu se fac precizari despre o eventuala prezenta a Regelui Mihai I la ceremoniile ce vor incepe pe 9 august, odata cu sosirea in Romania a trupului neinsufletit al Reginei Ana, şi se vor incheia pe 13 august, cu inmormantarea propriu-zisa.

Regina Ana, in primul interviu acordat presei din Romania: "Sunt o femeie normala. Eu l-am dus pe rege prima oara la cinema"

Ultimele informatii oficiale despre starea de sanatate a Regelui Mihai I au venit la inceputul lunii iulie, chiar de la Principele Radu. Acesta afirma atunci ca "lucrurile sunt așa cum oricine și le poate imagina" şi ca starea de sanatate a regelui "nu poate sa mearga spre mai bine". "Partea buna a lucrurilor este ca nu exista niciun motiv de ingrijorare imediata, in sensul ca organismul functioneaza, dar la fiecare saptamana și luna care trece este din ce in ce mai fragil și din ce in ce mai in nevoia de a fi ajutat", spunea atunci principele Radu. "Nu este foarte mult de spus, este doar o foarte trista scadere a puterilor, fara sa fie in mod special ceva ingrijorator acum", adauga Principele Radu.

Diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronica, regele Mihai a fost externat in martie dintr-o clinica din Lausanne, intr-o stare generala stabila, necesitand tratamentul și recuperare de lunga durata și atenta supraveghere.

Regina Ana a Romaniei a murit, luni, la varsta de 92 de ani, intr-un spital din Elvetia şi urmeaza sa fie inmormantata pe 13 august la Curtea de Argeş. Trupul neinsufletit al Reginei Ana va fi adus in Romania mrti, 9 august, urmand ca apoi sa aiba loc funeraliile regale, conform traditiei. Regina Ana va avea parte de o ceremonie catolica, la Bucureşti, iar slujba de inmormantare va fi oficiata in rit ortodox. La ceremoniile ce vor avea loc incepand cu 9 august sunt aşteptati inalti oficiali ai statului roman, dar şi europeni şi mondiale, precum şi membri ale altor case regale din lume.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii