A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719631430.6473.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Refuzat la angajare, a revenit cu un CV mai slab si a fost cautat insistent. Ce a facut diferenta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-06-2014, ora 17:07

Refuzat la angajare, a revenit cu un CV mai slab si a fost cautat insistent. Ce a facut diferenta

Articol de Madalina Irimia

Un barbat care a aplicat pentru un post de operator call-center la compania aviatica Virgin Atlantic a fost refuzat, desi CV-ul sau era impresionant. Tanarul a banuit imediat ce se intamplase.

Max Kpakio, de 36 de ani, s-a nascut in Liberia si este un tanar de culoare, insa locuieste de 10 ani in Anglia si este cetatean britanic, scrie Daily Mail.

El mai lucrase in domniul call-center si avea experienta, asa ca era sigur ca va fi chemat la interviu. Cu toate acestea, CV-ul sau a fost refuzat, fara explicatii.

Banuind ca era vorba de o discriminare rasiala, barbatul a trimis o alta aplicatie, insa de aceasta data sub numele de Craig Owen. CV-ul care insotea aplicatia era insa mult schematizat fata de varianta initiala trimisa.

Imediat, compania l-a chemat la interviu. Cum Max nu a raspuns la solicitare, Virgin Atlantic l-a contactat in repetate randuri pe “Owen”, precizand ca abia asteapta sa-l invite la un interviu de angajare.

Mi-au trimis 7-8 mesaje, desi nu le raspundeam. Este o diferenta uriasa fata de cum m-au tratat prima data, cand am aplicat cu numele meu real”.

Max s-a mutat in orasul britanic Swansea in 2002, impreuna cu copiii sai, ca sa scape de razboil civil din tara sa natala, Liberia. A obtinut o diploma la Facultatea de Relatii Internationale din aceasta localitate.

Acum el a dat in judecata compania Virgin, fondata de magnatul Richard Branson, iar primul termen de infatisare la tribunal va fi in luna aprilie.

In replica, un purtator de cuvant al companiei aeriene a declarat ca Virgin ofera sanse egale candidatilor si nu discrimineaza pe criterii de sex, rasa sau varsta.

Cu toate acestea, mai multe studii realizate recent in Marea Britanie au demonstrat ca asemenea cazuri sunt des intalnite: persoane care trimit acelasi CV, dar sub identitati diferite, sunt discriminate cand folosesc un nume cu rezonanta straina.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: careers.guardian.co.uk

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii