A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818033.7181.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Refuzat de 10 ori de Harvard, dar si de KFC, a ajuns unul dintre cei mai bogati oameni din lume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-03-2016, ora 09:21

Refuzat de 10 ori de Harvard, dar si de KFC, a ajuns unul dintre cei mai bogati oameni din lume

Articol de Madalina Irimia

Jack Ma s-a nascut intr-o China aflata in plina dictatura comunista, intr-o familie cu multe lipsuri, dar a ajuns unul dintre cei mai bogati si influenti oameni din lume.
A picat de doua ori examenul de admitere la facultatea la care isi dorea sa intre in tara natala, apoi a fost refuzat de nu mai putin de 10 ori de Harvard. Cand, in sfarsit, si-a luat o diploma, nu a fost angajat nici macar de KFC. Cu toate acestea, la 40 de ani a devenit miliardar.
El este Jack Ma, fondatorul gigantului Alibaba, cel mai mare site de e-commercing din lume.
Jack Ma, pe numele sau adevarat Ma Yun, s-a nascut pe 15 octombrie 1964 in Hangzhou, un oras din sud-estul Chinei, intr-o familie cu trei copii. Acesta si-a petrecut primii ani intr-o perioada in care China comunista era aproape complet izolata de catre Occident si a invatat devreme ce inseamna lipsurile.
O prima schimbare in viata sa a avut insa loc in anii '70, dupa vizita presedintelui american Richard Nixon. Aceasta vizita a adus o oarecare deschidere a Chinei, iar Hangzhou s-a transformat intr-un oras turistic.
Ma Yun a profitat de oportunitatea ivita si a inceput sa mearga la hotelurile din oras pentru a-si oferi serviciile de ghid in schimbul lectiilor de limba engleza. Acesta le arata turistilor cele mai importante locuri din oras si le cerea in schimb sa-l invete limba engleza. Asa a ajuns tanarul Ma Yun sa fie numit "Jack", dupa ce s-a imprietenit cu un turist american.
"Jack" a crescut si a realizat ca singura sansa sa razbata in China comunista si sa devina un om care sa isi poata intretine familia era sa termine facultatea. Numai ca soarta ii rezervase altceva. Acesta a picat de doua ori examenul de admitere si a fost nevoit sa-si schimbe prioritatile. A intrat pana la urma la Institutul Pedagogic si a obtinut o diploma de profesor de engleza, care nu l-a ajutat insa prea mult la inceput, dupa cum chiar el a povestit.
Continuarea aici
     
Tag-uri: jack ma, avere, poveste
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii