A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664305.7398.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reducerea TVA la paine ar putea fi aplicata din iunie 2013
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
16-02-2013, ora 15:01

Reducerea TVA la paine ar putea fi aplicata din iunie 2013

Articol de Madalina Irimia

Reducerea Taxei pe Valoarea Adaugata la paine ar putea fi aplicata din iunie 2013, a declarat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, la o dezbatere cu privire la noua Politica Agricola Comuna 2014 - 2020, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, masura vizeaza reducerea evaziunii fiscale si nu scaderea preturilor la acest produs.

"Prima solutie pentru a rezolva evaziunea fiscala este reducerea TVA. Speram ca se va aplica reducerea TVA la paine incepand cu iunie si speram ca rezultatul sa fie pozitiv. Eu, unul, nu cred ca se vor reduce preturile, ci se va reduce evaziunea fiscala", a spusIrimescu.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat, in urma cu o luna, ca prin aplicarea unui nivel redus al TVA la paine, pe tot lantul de productie - de la grau, la faina si la produsul final - scaderea incasarilor la bugetul de stat ar fi de 200 de milioane de lei intr-un an.

"Eu cred ca prin combaterea evaziunii fiscale si prin cresterea bazei de impozitare putem sa recuperam foarte usor acesti bani. Vrem sa aplicam acest program pe o perioada de 6 luni, iar incasarile care ne-ar lipsi ar fi de 100 de milioane de lei, bani pe care cred ca ii vom obtine foarte usor. Daca acest program pilot va fi implementat in anul 2013 si va avea succes, cu siguranta in 2014 vom merge si catre ale zone, precum zona de carne", a spus, atunci, seful MADR.

Pe de alta parte, sefului misiunii Fondului Monetar International, Erik de Vrijer, a aratat in ianuarie, la Bucuresti, ca nu considera oportuna scaderea TVA la produsele de panificatie.

"Nu este o idee buna sa se fragmenteze sistemul fiscal, sa aveti scutiri, cote mai mici si complicatii de genul acesta. Experienta din alte tari ne arata ca daca reduci cota de TVA la restaurante, hoteluri, la anumite produse acesti bani vor ajunge in alta parte", a declarat de Vrijer.

Potrivit acestuia, FMI nu vede care ar fi avantajele unei astfel de abordari.

Foto: business24.ro

     
Tag-uri: reducere, tva, paine
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii