A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736145058.4891.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Record mondial in Australia: 97% din radiatiile solare captate, transformate in energie termica
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-08-2016, ora 11:16

Record mondial in Australia: 97% din radiatiile solare captate, transformate in energie termica

Articol de Cristian Amariei
Sistemul care le-a adus specialistilor aceasta reusita este cel mai mare de acest tip inventat pana in momentul de fata.
O echipa de cercetatori din cadrul Universitatii Nationale din Australia au doborat un nou record mondial de eficienta a unui sistem de alimentare cu energie solara. Specialistii au reusit sa injumatateasca pierderile de energie raportate in mod normal in cazul unor astfel de dispozitive si, mai mult decat atat, sa converteasca in energie termica 97% din totalul radiatiilor solare captate, scrie Descopera.

,,In momentul in care modelele noastre computerizate ne-au spus cat de eficienta va fi inventia pe care am proiectat-o, am crezut ca este incredibil de mare. Dar, in momentul in care am construit si am testat dispozitivul, ne-am dat seama ca performantele sale sunt, intr-adevar, uimitoare", a declarat pentru Business Insider John Pye, unul dintre cercetatorii care au construit noul sistem.

Iata cum functioneaza dispozitivul inventat de specialistii australieni:

Sistemele de tipul celui inventat de cercetatorii Universitatii Nationale din Australia foloseste reflectoare pentru a capta radiatii solare si a genera energie termica care, mai apoi, este folosita pentru a alimenta turbinele electrice conventionale. Dispozitivul poate fi atasat unui sistem de stocare si poate furniza energie mult mai ieftina decat cea obtinuta cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Noul sistem este cel mai mare de acest tip inventat pana acum, dat fiind faptul ca are o suprafata de aproximativ 500 de metri patrati. Cu ajutorul energiei solare, dispozitivul poate incalzi apa pana la o temperatura de circa 500 de grade Celsius.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Erickaller,  08.07.2017 22:13

wh0cd490533 elimite online

   
Erickaller,  15.05.2017 06:37

wh0cd3198421 Cost Of Viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii