ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-05-2013, ora 05:35

Recomandari ale specialistilor de sanatate publica din Ministerul Sanatatii privind alimentatia de Paste

Articol de Madalina Irimia

Specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii fac o serie de recomandari privind consumul de alimente in perioada Sarbatorilor de Paste, pentru a evita problemele ce pot aparea dupa masa pascala.

Recomandarile medicilor se indreapta, in special, catre persoanele care au postit inaintea Sarbatorilor Pascale. Reluarea unei alimentatii bogate in grasimi, produse din carne tocata sau prajeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Aceasta alimentatie trebuie evitata, pe cat posibil, si de persoanele care sufera de afectiuni digestive, respectiv gastrita sau ulcer, afectiuni hepatice sau pancreatice, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii dat publicitatii joi.

Bolnavii care sufera de diabet nu trebuie sa intrerupa tratamentul indicat de doctori, iar printre alimentele pe care ar trebui sa le ocoleasca cei care au probleme cu inima se numara si cele bogate in grasimi sau sarate.

Pentru perioada Pastelui se recomanda consumul moderat de alimente traditionale pe baza de miel, mai ales persoanelor care au tinut post, iar carnea si preparatele din carne de miel trebuie achizitionate de la comercianti autorizati care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor.

Alimentatia trebuie sa fie diversificata si sa cuprinda, in principal, cereale, legume, fructe si produse lactate. Se recomanda, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool, cat si a exceselor alimentare, iar trecerea de la alimentatia de post la cea obisnuita trebuie sa se faca treptat.

Avand in vedere zilele libere din perioada vacantei de Paste, pe langa o alimentatie corecta, medicii recomanda si o hidratare corecta si activitate fizica corespunzatoare.

Sursa: AGERPRES

Foto: bugetulpersonal.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii