A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758584.1603.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Reclama interzisa la toate televiziunile din Romania incepand de azi. Ce aparea in ea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-06-2013, ora 11:50

Reclama interzisa la toate televiziunile din Romania incepand de azi. Ce aparea in ea

Articol de Madalina Irimia

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, sa interzica de la difuzare spotul publicitar pentru Calgon, considerand ca respectivul clip incalca legislatia audiovizualului.

Consiliul National al Audiovizualului a analizat, in sedinta de joi, spoturile publicitare pentru Calgon, Superbet, Aqua Carpatica si Fundatia Mereu Aproape. La sedinta CNA de joi au participat presedintele CNA, Laura Georgescu, vicepresedintele Viorel Vasile Buda si membrii Radu Calin Cristea, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Rasvan Popescu, Cristina Trepcea si Lorand Turos.

"Sesizarea privind spotul Calgon a fost considerata ca facand afirmatii inselatoare, asa cum a sesizat consumatorul, acele afirmatii nu au putut fi demonstrate de producator. (...) In ceea ce priveste spotul Fundatiei Mereu Aproape, Comitetul Etic al RAC a analizat aceasta sesizare si a considerat ca prin acest mesaj social sunt incalcate articolul 1 al Codului de practica in publicitate, articolul 1, alineatul 1, 5, articolul 6, alineatul 4 si articolul 33. Aceste prevederi sustin urmatoarele: “comunicarea trebuie sa fie onesta, adevarata, clara si decenta si trebuie sa evite orice element care ar fi in masura sa diminueze increderea consumatorului in comunicarea in general”. (...) In legatura cu spotul Superbet, in care un consumator reclama in vulgaritatea explicita a acestui mesaj si orele la care a fost difuzat, a fost constatat faptul ca se incalca Codul de practica in publicitate. De asemenea, se recomanda revizuirea comunicarii comerciale. In ceea ce priveste sesizarea privind spotul TV pentru apa Aqua Carpatica, RAC a analizat aceaste plangeri anterior legate de acest spot, totdeauna ele au fost gasite ca incalca Codul de practica in publicitate. Aceasta ar fi fost a treia sau a patra sesizare. De asemenea, Comitetul Etic a constatat ca se incalca Codul de practica in publicitate", a declarat reprezentanta RAC, in sedinta de joi a Consiliului National al Audiovizualului.

Integral pe gandul.info

     
Tag-uri: reclama, CNA, Calgon
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii