A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661744.2748.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Razboi in Siria. Bashar al-Assad respinge apelurile de a pleca de la putere: „Oficialii occidentali se simt pierduti”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-10-2015, ora 08:53

Razboi in Siria. Bashar al-Assad respinge apelurile de a pleca de la putere: „Oficialii occidentali se simt pierduti”

Articol de Madalina Irimia
De succesul luptei declansate de Rusia contra "teroristilor" depinde soarta Orientului Mijlociu. Declaratia ii apartine presedintelui sirian, care a facut primele comentarii de la lansarea atacurilor ruse, saptamana trecuta.

Pe de alta parte, Moscova a anuntat ca isi intensifica raidurile aeriene care au vizat, potrivit responsabililor occidentali, si grupari rebele ce lupta contra regimului Assad.
Intr-un interviu acordat unei televziuni iraniene, Bashar al-Assad a respins vehement apelurile occidentalior de a pleca de la putere.

Bashar al-Assad, presedintele Siriei: "Niciun oficial occidental nu are dreptul sa decida care este viitorul Siriei sau soarta acestui regim, cine conduce sau alte lucruri de acest fel."

Atacurile coalitiei occidentale, ce vizeaza gruparea ISIS, nu vor face decat sa accentueze instabilitatea in regiune, spune liderul de la Damasc.

Bashar al-Assad: "Ceea ce e sigur este faptul ca oficialii occidentali se simt pierduti, nu au o viziune clara a situatiei si nu isi pot pune in aplicare planul, si anume sa distruga infrastructura siriana si sa duca la varsare de sange, pentru a creste miza acestui conflict..."

Ministerul rus al Apararii a anuntat ca avioanele ruse de lupta au bombardate 10 poziti ale ISIS din Siria. Este vorba vorba de un centru de comanda, o tabara de pregatire si un atelier unde erau confectionate dispozitive explozive .

Andrei Kartapolov, seful directoratului principal al fortelor armate majore: "Sursele noastre ne-au indicat ca militantii parasesc zonele vizate de bombardamente. Panica s-a instalat in randul lor, iar unii dezertat deja. 600 de mercenari straini si-au parasit pozitiile si incearca sa scape fugind in Europa."

Potrivit activistilor sirieni, atacurile au vizat si alte grupari rebele. Este motivul pentru care Rusia a fost criticata de Londra si Ankara.

Recep Tayp Erdogan, presedintele Turciei: "Aceasta situatie va duce in timp la izolarea Rusiei. Din punctul nostru de vedere, actiunile Rusiei sunt ingrijoratoare si perturbatoare."

Duminica, prin stramtoarea Dardanele a trecut nava rusa Cesar Kunikov, parte din flota de la Marea Neagra. Aceasta s-a alaturat altor vase de razboi, care urmeaza sa participe la exercitii militare in estul Mediteranei.

Comentatorii au remarcat ca printre acestea se afla si puternicul crucisatorul Moskva, care alaturi de sisteme antaeriene sofisticate trimise deja de rusi pe teritoriul sirian, creaza o umbrela de protectie pentru regimul Assad si, potrivit analistilor, anuleaza planurile occidentalilor de a impune interdictia de zbor deasupra Siriei.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: razboi, siria, putere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii