ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-11-2015, ora 10:27

Rasturnare de situatie in cazul tragediei de la Colectiv. Documentul care i-ar putea absolvi partial de vina pe patroni

Articol de Madalina Irimia
Anchetatorii au gasit contractul incheiat intre patronii clubului Colectiv si firma care reprezenta formatia Goodbye to Gravity, a carui existenta era pusa initial sub semnul intrebarii.

Patronii clubului Colectiv, care a ars pe 30 noiembrie, in timpul unui concert sustinut de trupa Goodbye To Gravity, ar putea fi absolviti partial de vina care planeaza asupra lor in cazul tragediei in care si-au pierdut viata 58 de oameni si alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite.

Jurnalistul Catalin Tolontan afirma pe blogul sau ca documentul invocat de patronii Alin Anastasescu, Catalin Gancea si Costin Mincu, prin care firma care a organizat concertul inchiria tot spatiul clubului, mai putin barul, a fost gasit de procurori chiar la locul incendiului, sub o casa de marcat care l-a protejat de flacari.

Contractul prevedea, pentru doua zile, cedarea de catre patronii clubului a tuturor bunurilor cu exceptia barului catre organizatorii evenimentului.

Alin Anastasescu, Catalin Gancea si Costin Mincu le-au spus anchetatorilor inca din noaptea de dupa incendiu de existenta acestui contract, insa acesta nu fusese prezentat si, astfel, nimeni nu ii credea.

"Noi am inchiriat clubul celor din formatia care a cintat. Doar barul ne-a ramas noua. Credeti-ne, evenimentul muzical nu a fost organizat de noi. Organizatorii au luat sala si trebuiau sa se ocupe de chemarea pompierilor. De exemplu, ei i-au chemat pe cei cu artificiile", le-au spus patronii de la Colectiv politistilor si procurorilor, potrivit tolo.ro.

Contractul de inchiriere stipula ca proprietarii nu primeau bani daca veneau peste 400 de oameni la concert, deoarece consumatia era mai mare decat daca ar fi fost sub aceasta cifra, caz in care chiria clubului era de 500 de euro.

Mai multe aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii