ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
02-06-2013, ora 13:20

Raspunsul dat de Ministrul Sanatatii la intrebarea: “Cand se va eradica spaga din sistemul sanitar?”

Articol de Cristian Amariei

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a afirmat, sambata, la Ploiesti, intrebat daca poate estima cand se va eradica spaga din sistemul sanitar romanesc, ca el nu este "utopic", iar la insistentele jurnalistilor a adaugat: "Vreti sa rezolvam azi ce nu se rezolva de 70 de ani in Romania".

Eugen Nicolaescu a fost intrebat de un jurnalist, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ploiesti, daca poate estima cand se va eradica spaga din sistemul de sanatate romanesc, el raspunzand: "Eu nu sunt utopic".

"In ceea ce priveste spaga din spitale, eu cred ca spaga in genere nu poate fi eradicata de maine ca vrem noi sa o eradicam. Ea trebuie sa faca parte dintr-un program amplu si complex, adica: cresterea salarizarii medicilor si asistentilor, care trebuie sa fie un lucru corect. Trebuie sa-i dai omului, ca sa poti sa-i ceri. Daca un om primeste o leafa decenta, atunci automat poti sa-i ceri: potoleste-te cu spaga ca s-ar putea sa ai lucruri grele si complicate la care trebuie sa raspunzi. Pana atunci e o complicitate intre medic, asistent si cetatean", a spus Nicolaescu.

Integral pe mediafax.ro

Foto: agerpres.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii