ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
01-05-2013, ora 12:02

Raluca Turcan propune ca noua Constitutie sa prevada minim 5% din PIB pentru educatie

Articol de Cristian Amariei

Partidul Democrat Liberal (PDL) va sustine, in cadrul dezbaterilor privind modificarea Constitutiei, ideea includerii in legea fundamentala a unui deficit de maxim 3% si a unei finantari de minim 5% din Produsul Intern Brut pentru educatie, a declarat, marti, la Botosani, vicepresedintele PDL, deputatul Raluca Turcan.

'Printre tezele pe care PDL le sustine este finantarea educatiei cu minim 5% din PIB. Asta inseamna constanta intr-o finantare corespunzatoare a educatiei, care sa asigure imbunatatirea infrastructurii, motivarea cadrelor didactice, crearea unor conditii pentru ca generatia de maine sa fie mai performanta', a afirmat Turcan.

Totodata, parlamentarul democrat-liberal sustine necesitatea unei motivari a cadrelor didactice prin salarizare corespunzatoare. Ea critica modul de acordare, in prezent, a gradatiilor de merit.

'Cadrele didactice din PDL sustin ca in momentul de fata gradatia de merit a devenit o afacere politica. Nu exista criterii in constituirea Comisiei privind evaluarea gradatiei de merit. Ca urmare, PDL cere imperativ sa existe transparenta in constituirea Comisiei privind evaluarea gradatiei de merit si in evaluarea dosarelor. Politizarea duce la neperformanta', a adaugat Turcan.

Sursa: AGERPRES

Foto: jurnalul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii