A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830082.7726.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Raed Arafat: „O situatie ca in Colectiv ar fi ingenuncheat multe capitale, dar Bucurestiul a facut fata”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-11-2015, ora 10:14

Raed Arafat: „O situatie ca in Colectiv ar fi ingenuncheat multe capitale, dar Bucurestiul a facut fata”

Articol de Cristian Amariei
Secretarul de stat din ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a facut un bilant al evenimentelor post-Colectiv si a afirmat ca felul in care s-a intervenit atat la locul tragediei, cat si la nivelul spitalelor a fost unul adecvat, care nu ar fi fost posibil in multe alte capitale Europene poate chiar mai dezvoltate. Totodata, Arafat a tinut sa sublinieze ca transferul pacientilor in strainatate a fost facut la momentul potrivit, in ciuda opiniilor exprimate de multi, si a calificat drept dezinformari afirmatiile despre ipoteza ascunderii de cadavre pentru a se musamaliza numarul real al mortilor din Colectiv.

"Din punctul meu de vedere, al interventiei. a fost o interventie adecvata pentru situatia respectiva. Am comparat cu interventii similare din alte tari. Am luat un incediu din SUA. Acolo s-au concentrat 64 de ambulante, noi am reusit sa concentram 57 plus masinile de dezastre. Partea de spitale si transfer la spitale: ce stim cu siguranta este ca Bucurestiul a facut fata la o situatie care ar fi ingenuncheat multe capitale europene. Partea de transfer catre alte tari: am reusit intr-un timp acceptabil si la momentul respectiv s-a facut tranferul a 39 de pacienti. Cativa au plecat pe cont propriu. Faptul ca am dus 39 de oameni in afara Romanieie este un lucru imens. Noi am avut inca din ziua de sambata colaborari cu colegi din alte tari", a spus secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, la B1 TV.

Doctorul Arafat a vorbit si despre informatiile aparute in spatiul public, referitoare la ascunderea unor cadavre: "Mai e aspectul dezinformarilor. incerci sa creezi o emotie la populatie, ca sa reactioneze si sa faca ceva. Una din probabilitati este ca sa iasa in strada sau sa scazi increderea in ce se intampla sau in anumiti oameni. Acest lucru inseamna manipulare. Prima data s-a spus ca am ascuns cadavrele, dupa care s-a corectat nuanta si s-a spus «ii tin sub ventilatoare si anunta pe rand ca au decedat». Aceasta chestie a incercat sa se perpetueze. Nu a mers prea departe, dar tentativa a existat", a spus Arafat.

Stia sau nu stia ISU despre Club Colectiv

"Am fost dezinformat intr-o chestie. A minti inseamna a minti cu intentie. Am primit o informatie incorecta. Am avut doua informatii: una se mentine, ca Colectiv nu a solicitat autorizatii si nu a avut un document emis de ISU pentru autorizarea activitatii. A doua informatie a fost ca nu stiam ca in Colectiv se intampla astfel de evenimente. Informatia asta, ca niciodata nu am stiut, s-a dovedit a fi falsa cu aparitia acestei adrese care a sosit intr-o noapte dupa ora 23.30 la IGSU, care a fost tranmisa de dimineata la ISU. in secunda in care cineva a vazut adresa si a semnat doua adrese si le-a trimis, inseamna ca a vazut de trei ori cuvintele platforma Pionierul si 2.000 de persoane in luna septembrie. si aici clar este o problema. Hai sa zicem ca ai trimis hartii si te-ai acoperit legal. Totusi, responsabilitatea morala iti spune ca in momentul in care ti se semnaleaza asa ceva, macar trimiti pe cineva sa vada unde se va desfasura treaba asta", a spus Arafat.

Acesta a explicat ce scuza au gasit angajatii ISU pentru dezinformare: "in secunda in care am aflat, am trimis controlul de la IGSU acolo. Prima data am intrebat. Cand a aparut povestea cu cei doi care au ajuns acolo, i-am chemat pe toti, ISU Bucuresti si IGSU si am discutat, am avut a doua discutie, si am spus sa caute arhivele din ultimii ani si raspunsul a fost nimic. In prezenta tuturor am rugat sa se faca legatura cu doamna de la pompieri si am intrebat-o de doua-trei ori daca a pus piciorul in Colectiv si a raspuns nu, insistent. Dupa asta am rugat sa fie verificat absolut totul si sa mi se comunice daca s-a gasit ceva. La ISU Bucuresti mi s-a dat ca nu e nimic. Apare adresa de corespondenta, scuza care mi s-a dat, dar care pentru mine nu mai are nicio relevanta. Au spus ca ei au cautat in registre unde apare cuvantul Colectiv si daca are legatura cu Colectiv si aceasta adresa, in registru, nu scrie clubul Colectiv, scrie societatea Emagic. Deci asta inseamna ca s-ar putea sa mai gasim documente. (...) Noi sau DNA sau oricine, normal ca mai putem sa descoperim noutati. Asta am spus-o si a zis-o si domna procuror sef Kovesi", a explicat Arafat.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: raed arafat, colectiv, isu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  30.11.2015 10:13

In sfarsit, ai gasit o afacere online excelenta, un sistem care te conduce pas cu pas pe drumul bunastarii! Ai acum o afacere online la cheie, pregatita cu tot ceea ce iti trebuie! Ai nevoie doar de calculator si conexiune la internet! Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detaliile afacerii, cere detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii