ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-12-2012, ora 05:39

Raed Arafat: Angajatii serviciului de ambulanta vor putea efectua ore de garda

Articol de Madalina Irimia

Asistentii medicali si dispecerii din serviciul de ambulanta vor beneficia de plata orelor suplimentare, prin asimilarea acestora in activitatea de garda, specifica medicilor, dupa ce Guvernul a aprobat miercuri o ordonanta de urgenta in acest sens, a declarat ministrul Sanatatii, Raed Arafat.

"S-a aprobat o forma prin care asistentii medicali si ambulantierii si dispecerii de la serviciul de ambulanta sa poata sa efectueze garzi ca sa li se plateasca orele suplimentare facute si care trebuiau recuperate cu ore libere. Ne confruntam cu insuficienta personalului, iar ca sa acopere nevoia pe tura, unii dintre ei faceau ore suplimentare, dupa care veneau si cereau ore libere pentru recuperarea orelor suplimentare. Acest lucru reducerea capacitatea de interventie. Prin trecerea acestor ordonante astazi, asistentii si ambulantierii si dispecerii vor putea sa efectueze garzi suplimentare in afara programului de lucru", a afirmat Raed Arafat, dupa sedinta de guvern.

El a explicat ca, pana in prezent, puteau efectua garzi doar medicii, nu si asistentii sau restul personalului din serviciul de ambulanta.

"Impactul va consta in cresterea capacitatii de interventie - va fi o capacitate normala - ca sa nu ajungem in situatia ca in unele localitati in care exista un singur echipaj, ca sa faca recuperare pentru orele suplimentare sa trebuiasca sa se inchida echipajul in ziua respectiva", a adaugat Arafat.

Acesta a explicat ca serviciul de ambulanta avea banii necesari la buget, dar nu puteau efectua plati.

"Noi nu dam bani suplimentari, le permitem doar sa foloseasca banii pe care ii aveau in limita bugetului alocat", a spus Arafat.

Sursa: AGERPRES

Foto: dcnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii