ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-03-2015, ora 08:10

Radu Mazare, lasat in libertate: Inalta Curte a respins cererea de arestare

Articol de Cristian Amariei
Radu Mazare ramane in libertate. Inalta Curte a respins cererea de arestare pentru 30 de zile.

Radu Mazare va fi cercetat in libertate dupa ce Inalta Curte a respins propunerea de arestare preventiva. "I-am spus la sfarsit judecatoarei, in ultimul cuvant, ca oricum am obosit si foarte curand voi renunta la primarie, pentru ca m-am saturat sa raspund in continuu la fel de fel de lucruri la care am fost si de care sunt acuzat", a spus Mazare.

Intrebat de jurnalisti daca este sigur ca nu va mai candida la primarie, edilul a raspuns: "categoric".

Raspunzand unei alte intrebari, Radu Mazare a spus ca a stat in arestul Politiei intr-o celula care nu era renovata, insa oamenii de acolo au avut un comportament care este in regula.

De asemenea, Radu Mazare a fost intrebat daca s-a intalnit in arest cu presedintele ANI, Horia Georgescu, si daca are sa ii reproseze ceva acestuia. "Nu. Dar chiar daca m-asi fi intalnit, nu cred i-as fi reprosat ceva. si in perioada comunista, dupa ce au fost chinuiti foarte multa vreme, i-au iertat pe toti", a spus Mazare.

Radu Mazare este acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita (trei infractiuni), abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si conflict de interese (doua infractiuni).

Procurorii sustin ca primarul Constantei a luat mita 9 milioane euro si a produs un prejudiciu statului de 26 de milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, in dosarul lui Radu Mazare este cercetat penal si deputatul PSD Eduard Martin.

Procurorii DNA cere arestarea preventiva si pentru omul de afaceri Sorin STRUTINSKY, arestat preventiv in alta cauza, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la luare de mita.

Potrivit referatului intocmit de procurori, "in perioada 2006-2009, inculpatul Mazare Radu stefan, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le dezvolte in Constanta."

De asemenea, "in perioada 2008-2014, inculpatul Mazare Radu Stefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la o societate comerciala, peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului."

"Ca urmare a acestor actiuni a fost produs un prejudiciu in suma de 112.557.288,88 lei, circa 26 de milioane de euro, suma care constituie in acelasi timp un folos necuvenit obtinut de societatea comerciala beneficiara a contractului", mai sustin procurorii.

Sursa: rtv.net

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/radu-mazare_208882.html#ixzz3UiVHAHoK
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii