A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817562.8769.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Radiatiile ultraviolete vor atinge marti nivelul de alerta de 8,5 unitati. Cum ne protejam
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-07-2015, ora 09:13

Radiatiile ultraviolete vor atinge marti nivelul de alerta de 8,5 unitati. Cum ne protejam

Articol de Madalina Irimia
Radiatiile ultraviolete vor atinge marti nivelul de alerta de 8,5 unitati. Cele 3 masuri de protectie constau in limitarea expunerii la soare, purtarea unor haine adecvate si utilizarea lotiunilor de plaja. Ele vor fi asociate masurilor din perioada caniculei. In plus, e bine de stiut care sunt miturile legate de situatiile in care am fi protejati de radiatii.

1. Limitati expunerea la soare, mai ales la orele amiezii. Deplasarile sunt recomandate in primele ore ale diminetii sau seara, pe cat posibil prin zone umbrite, alternati deplasarea cu repausul in spatii dotate cu aer conditionat (magazine, spatii publice) sau macar fara expunere directa la soare (corturi, umbrare). Nu lasati copii nesupravegheati la locurile de joaca.

2. Purtati haine lejere, subtiri, deschise la culoare, care sa va asigure obligator protectia fetei si gatului precum palariile cu boruri largi si ochelari de soare dotati cu protectie laterala si cu o forma cat mai bine adaptata fetei. Nu e de neglijat si utilizarea umbrelutelor de soare.

3. Aplicati in mod repetat lotiunile de plaja pentru a asigura un ecran protector. Formula ,,este bine putin mai mult decat ar trebui” este cea care va asigura ca veti beneficia de factorul de protectie care este mentionat pe eticheta. Puteti utiliza geluri sau spray-uri iar daca aveti tenul gras cautati formule noncomedogenice. Vericati factorul de protectie solara, mentionat pe ambalaj (SPF protection factor), ce trebuie sa fie cu atat mai mare cu cat pielea e mai deschisa la culoare si intensitatea expunerii la radiatiile solare mai mare. Persoanele cu piele sesibila trebuie sa foloseasca in primele zile de expunere creme de fotoprotectie cu SPF minim 50 putand apoi trece la un indice mai mic, respectiv 25. Solutiile vor fi aplicate cu 30 de minute inainte de expunerea la soare pentru a asigura patrunderea optima in piele si la fiecare iesire din apa. Produsele rezistente la apa sau transpiratie asigura in apa o protectie de minim 40 de minute pentru radiatiile ultraviolete iar daca sunt aplicate corect durata protectiei ajunge si pana la 80 de minute.

Potrivit medicului Tudor Ciuhoaru, cele 4 mituri care afirma ca nu suntem afectati de radiatii daca suntem bronzati sau daca intrerupem repetat expunerea, stam in apa sau nu simtim caldura sunt contrazise de faptul ca:

a) bronzarea nu confera niciun mecanism de protectie fata de efectele radiatiilor ultraviolete;

b) intreruperea repetata a expunerea la soare influenteaza doar confortul termic si nu efectele negative ale ultravioletelor ce sunt de tip cumulativ;

c) statul in apa duce chiar la amplificarea efectelor nocive ale razelor ultraviolete si chiar daca avem confort termic arsurile solare si insolatia se instaleaza cu usurinta.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii