A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663936.1259.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Raceala sau raguseala care dureaza mai mult de trei saptamani, doua semne care nu trebuie ignorate. Sfaturile medicilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-02-2016, ora 11:21

Raceala sau raguseala care dureaza mai mult de trei saptamani, doua semne care nu trebuie ignorate. Sfaturile medicilor

Articol de Madalina Irimia
Sunteti racit de mai bine de cateva saptamani, iar in starea generala nu apar ameliorari? Medicii recomanda, pe langa setul de analize de sange, si o radiografie pulmonara.

Sa fie nu doar frontala, ci si laterala. In felul acesta puteti avea o imagine de ansamblu a organelor pereche.

Barbu Cristian, medic primar radiolog: "Pacientii in momentul in care racesc, fac febra, expectoreaza se prezinta la medicul de familie. De cele mai multe ori imi par rau sa o spun medicul de familie da din start tratament antibiotic, fara a face o banala radiografie."

O infectie respiratorie care depaseste trei saptamani este motiv de mers la specialist. De asemenea, raguseala care dureaza mai mult de 3 saptamani ori tusea persistenta reprezinta alte simptome ce nu trebuie ignorate. In aceste cazuri, radiografia pulmnara dubla este absolut obligatorie.

Barbu Cristian, medic primar radiolog: "Bun i-ai dat tratatemnt antibiotic si dupa o saptamana vezi ca nu ai niciun fel de ameliorare, atunci obligatoriu trebuie sa trimiti pacientul sa faca o radiografie si aceasta nu trebuie sa fie foar fata, ci fata si profil, pentru a surprinde ce se intampla in spatele inimii."

Aceste simptome banale, trenante insa, asociate virozelor respiratorii, pot fi cauza celei mai frecvente malignitati in randul barbatilor.

Barbu Cristian, medic primar radiolog: "Noi am avut foarte multi pacienti cu cancer pulmonar care au fost tratati pentru infectii - pentru ca si tumorile se pot suprainfecta - si pot fi mascate de o infectie, de o viroza respiratiorie, daca faci radiogradie fata si profil ai mai multe sanse sa vezi o leziune pulmonara."

Cancerul pulmonar evoluleaza silentios, fara simptome. De aceea, ideea celor care trateaza boala este ca un adult perfect sanatos sa isi faca o evaluare imagistica data pe an. Doza de radiatii incasata e nesemnificativa.

Ioan Cordos,medic primar chirurgie toracica: "Daca depistezi in stadii precoce au toate sansele. Ceea ce se obtine prin tratament fie chimioradioterapie, fie chirurgical, in zilele noastre nu se obtinea acum 10 ani."

Totul insa depinde de stadiul in care e descoperita boala. Iar depistarea precoce se face doar prin radiografie de control. Fie ca ca fumati ori nu.

Sursa: stirileprotv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii