A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719811449.6636.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Raceala, gripa sau viroza? Cum faci diferenta?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-11-2014, ora 13:13

Raceala, gripa sau viroza? Cum faci diferenta?

Articol de Madalina Irimia
Care este diferenta dintre aceste boli care ne afecteaza mai ales in sezonul rece si cum putem sa le tratam? Luam antibiotice, ne vaccinam sau bem mult ceai si speram la bine?

In primul rand, trebuie sa stim de ce anume suferim!

Virusurile care stau la baza acestor afectiuni, odata patrunse in organism, activeaza mecanismele de aparare. Globulele albe invata atunci sa atace si sa distruga celulele infectate. Acest proces reprezinta imunitatea. Cea mai comuna infectie virala este raceala, care afecteaza mucoasa nazala, sinusurile, faringele si caile respiratorii.

Exista multe virusuri diferite care produc raceala, insa rinovirusurile sunt implicate cel mai frecvent. Raceala se transmite atunci cand mainile unei persoane vin in contact cu secretii nazale provenite de la un individ infectat. Contrar parerilor “din popor”, frigul nu determina aparitia racelii si nu creste riscul de infectie.

Simptomele racelii debuteaza la trei zile de la infectare, persoanele afectate simtind initial o senzatie neplacuta la nivelul cavitatii nazale sau faringelui. Ulterior apar simptome precum stranut, rinoree (nasul care curge) si stare generala de disconfort.

Integral pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii