A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832909.4435.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Un elev notat cu 3.80 a primit 8.10 dupa contestatii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-07-2014, ora 11:05

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014. Un elev notat cu 3.80 a primit 8.10 dupa contestatii

Articol de Cristian Amariei

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti a deschis o ancheta dupa ce un elev de clasa a VIII-a care fusese notat cu 3.80 la limba romana la evaluarea nationala a primit nota 8.10 dupa solutionarea contestatiei.

Inspectorii au dat vina, in acest caz, pe oboseala profesorilor evaluatori. Elevul respectiv primise nota 3.80 la limba si literatura romana la evaluarea nationala, iar dupa recorectarea lucrarii acesta a fost notat cu 8.10, presedintele Comisiei de Evaluare Nationala din Mehedinti, Simona Tatomir, spunand ca este vorba, cel mai probabil, despre ”o mica greseala din partea corectorilor”, potrivit Mediafax.

Se pare ca a fost o mica greseala din partea corectorilor. O sa analizam situatia saptamana viitoare in Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar. O punem pe seama oboselii”, a declarat, marti, Simona Tatomir. Inspectorul scolar general al ISJ Mehedinti, Mirela Pintea Enea, a afirmat ca, in urma anchetei preliminare, s-a stabilit ca profesorii care au corectat initial lucrarea elevului au transcris gresit nota de pe ciorna pe borderoul final.

Imi pare foarte rau ca s-a produs acest incident. Am incercat sa luam legatura cu profesorii evaluatori, au venit cu ciornele dumnealor. Nu s-a gresit la evaluare, dar in momentul in care s-a transcris de pe ciorna, de pe borderoul final lasat in centrul de evaluare, s-a transcris gresit. Probabil oboseala, suprasolicitarea si-a spus cuvantul in aceasta situatie. Trebuie sa luam masuri”, a spus seful ISJ Mehedinti.

Lucrarea elevului respectiv a fost corectata la Centrul de Evaluare de la Liceul de Arta ”Ioan Stefan Paulian” din Drobeta Turnu Severin. In judetul Mehedinti, la evaluarea nationala au fost depuse 120 de contestatii la limba si literatura romana si 44 la matematica, in urma solutionarii acestora procentul mediilor peste 5 crescand de la 65,89 la suta la 65,98 la suta. In urma contestatiilor, 50 de elevi au primit note mai mari, iar zece absolventi, note mai mici.

Sursa: stirileprotv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii