A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817149.8621.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

RETETA ZILEI: Prajitura cu biscuiti si alune
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-01-2014, ora 15:17

RETETA ZILEI: Prajitura cu biscuiti si alune

Articol de Madalina Irimia

Un desert delicios, oferit de Bucataria Romaneasca.

Ingrediente:

600 gr biscuiti

150 gr ciocolata

250 gr unt

100 ml lapte

30 gr cacao

150 gr zahar

50 gr stafide aurii

esenta de rom

100 gr nuci maruntite

100 gr ciocolata pentru baza

Decor: alune maruntite

Mod de preparare:

Stafidele se pun intr-un bol, se adauga esenta de rom si lasam cca 1 ora. Se sfarama biscuitii (400 gr) cu mana si se pun intr-un bol mai mare.

Intr-un vas se pune la fiert laptele cu zahar.

Cand a dat primul clocolt se adauga cacao si unt. Se amesteca bine si se lasa cca 2 min sa fiarba, amestecand continuu. Se adauga ciocolata si lasam sa se racesca.

Peste biscuiti adaugam stafidele cu rom, nuci si amestecam bine.

Restul de biscuiti se folosesc ca baza pentru prajitura.

Intr-o tava (30×20) tapetata cu folie alimentara se pune un strat de biscuiti apoi se adauga ciocolata topita pe toata suprafata. Se adauga un nou strat de biscuiti apoi umplutura formata mai sus. Se intinde uniform, se presara alune copate si maruntite.

Se lasa la rece cca 5-6 ore, se scoate usor din tava impreuna cu folia alimentara si se portioneaza.

Se serveste alaturi de cafea sau ceai.

Sfat: rezervati biscuiti pentru baza (cat este suprafata tavii) de la inceput.

Vezi mai multe retete pe Bucataria Romaneasca.

     
Tag-uri: reteta, pajitura, biscuiti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii