Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
RETETA ZILEI: Pere cu frisca
Articol de Madalina IrimiaPere fierte in vin aromat cu scortisoara si cuisoare, sos delicios si frisca, un desert deosebit, special pentru o cina in doi.
Ingrediente:
300 ml vin rosu demidulce (de casa)
50 gr zahar
1/2 baton de scortisoara
2 cuisoare
1 lingurita amidon
Decor: frisca vanilata
Mod de preparare:
Perele se spala si le curatam de coaja. Vinul se pune la fiert impreuna cu zahar, cuisoare si scortisoara. Cand a inceput sa fiarba se adauga perele si lasam sa fiarba 20 min.
Pe parcursul fierberii perele se intorc pe ambele parti.
Se scot perele pe o farfurie iar in vin se adauga amidonul dizolvat in apa rece (30 ml). Se lasa sa fiarba cateva momente pana se ingroasa putin.
Fiecare para se taie in 2 parti, se pun pe farfurie, se adauga sos apoi se decoreaza cu frisca.
Se servesc cu frisca si sos.
Vezi mai multe retete pe marya.ro.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email