ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-03-2014, ora 12:46

RETETA ZILEI: Chiftelute de post

Articol de Madalina Irimia

Bucataria romaneasca recomanda o reteta de post: Chiftelute de post

Ingrediente:

300 gr soia granule

1 morcov

1 ceapa

50 ml ulei

1 capatana usturoi

50 ml apa minerala

100 gr faina

sare si piper – dupa gust

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 min. Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 min. Se strecoara si se lasa la scurs apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.

Intr-un bol se adauga soia stoarsa, ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.

Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.

Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.

Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti pana devin aurii apoi se scot pe servet de bucatarie pana ce va absorbi surplusul de ulei .

Se servesc reci ca aperitiv cu de sos de rosii sau mustar. Se pot servi si calde alaturi de garnitura si salata.

Vezi mai multe retete pe bucataria-romaneasca.ro.

     
Tag-uri: reteta, post, chiftelute
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii