Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
RETETA ZILEI: Chec cu fructe
Articol de Madalina IrimiaDaca va este pofta de ceva dulce, cu siguranta aceasta reteta va va fi pe plac.
Ingrediente:
150 gr zahar (pudra)
5 oua
1 pachetel praf de copt
zahar vanilat
300 gr faina
150 gr fructe uscate (caise, stafide, merisoare)
30 ml esenta de rom
Decor: zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Fructele uscate (caisele le taiem cubulete) se pun intr-un bol impreuna cu rom si 1 lingura de zahar. Se lasa minim 1-2 ore la rece, cu bolul acoperit (folie alimentara).
Intr-un vas se omogenizeaza untul cu zaharul pudra. Se adauga treptat galbenusurile si mixam. Separat se bat spuma albusurile.
Peste compozitia de unt se adauga albusurile spuma, faina amestecata cu praf de copt si fructele. Se amesteca usor pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (chec sau cozonac) tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins bine cca 40-45 min.
Dupa coacere checul se lasa sa se racesca complet, apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Vezi mai multe retete pe Bucataria Romaneasca.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email