Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
RETETA ZILEI: Cartofi umpluti cu ciuperci
Articol de Madalina IrimiaBucataria romaneasca recomanda o reteta delicioasa, de post: Cartofi umpluti cu ciuperci
Ingrediente:
Umplutura:
200 gr ciuperci proaspete
1 ceapa
10 ml ulei pentru uns cartofii
50 ml ulei
1/2 legatura patrunjel
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Cartofii se spala si se curata cu un burete aspru. Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur, se ung cu ulei si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptor la 200 C pentru 50-60 min, sunt gata cand furculita intra usor. Se lasa sa se racoreasca cateva momente, apoi taiem cu grija capacele. Se scobesc de miez, cu grija , lasand putin miez pe coaja. Miezul se pune intr-un bol si se paseaza.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga ciupercile taiate cubulete si lasam cca 5 min pe foc.
Se adauga ceapa taiata marunt, se amesteca cu ciupercile si se mai lasa pe foc cca 2-3 min. Se adauga sare si piper, dupa gust.
Se lasa sa se racoreasca 1-2 min apoi se pune impreuna cu patrunjelul maruntit peste miezul de cartofi. Se amesteca bine pana formam o compozitie omogena.
Se umplu cartofii scobiti cu compozitia formata, se pun din nou in tava si se dau la cuptor pentru 10 min - 160 C si pentru 5 min cuptorul pe grill, pentru a se rumeni usor.
Se servesc imediat.
Vezi mai multe retete pe bucataria-romaneasca.ro.
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email