ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-02-2014, ora 15:34

RETETA ZILEI: Budinca de dovlecei

Articol de Madalina Irimia

Aperitiv delicios, budinca de dovlecei isi castiga un loc fruntas in acest sezon.

Ingrediente:

600 gr dovlecel (1 buc)

2 oua

100 gr branza telemea

2 linguri smantana

4 linguri faina

1/2 praf de copt

1/2 legatura de patrunjel

1/2 lingurita sare (pentru dovlecei)

piper si sare dupa gust

100 gr cascaval

Mod de preparare:

Dovlecelul se spala, se taie cubulete si se presara sare. Se amesteca usor si se lasa cca 30 min, pana isi lasa zeama. Se storc si se pun intr-un bol mai mare. Se adauga branza telemea maruntita, ouale, smantana si amestecam bine. Se adauga patrunjelul taiat marunt, sare daca mai necesita si piper dupa gust. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Compozitia rezultata se pune intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu un praf de faina, se niveleaza si se presara cascavalul ras.

Se coace cca 35 min la foc potrivit. Dupa coacere se lasa sa se racesca apoi se portioneaza. Se poate servi si calda.

Vezi mai multe retete pe marya.ro.

     
Tag-uri: budinca, dovlecei, reteta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii