A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675379.0628.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

RECHIZITE DE LA CHEVRON in scoli. Seful ISJ Vaslui: Nu o vad ca pe o problema
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-12-2013, ora 15:19

RECHIZITE DE LA CHEVRON in scoli. Seful ISJ Vaslui: Nu o vad ca pe o problema

Articol de Cristian Amariei

Seful Inspectoratului Scolar Vaslui spune ca nu vede ca pe o problema ca Chevron a impartit in unitatile de invatamant din Bacesti rucsacuri cu rechizite si scrisori "de curtoazie" celor 600 de elevi care invata in comuna, in conditiile in care regulamentele scolare nu interzic astfel de actiuni.

Conducerea ISJ Vaslui considera ca distribuirea de rucsacuri cu rechizite, dulciuri si scrisori "de curtoazie" de catre compania Chevron in scolile din comuna Bacesti este normala, in conditiile in care unitatile de invatamant au liber sa colaboreze cu agentii economici, daca este in interesul elevilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In opinia sefilor invatamantului vasluian, directorii de scoli sunt cei care hotarasc, conform regulamentului de functionare al unitatilor de invatamant, cu cine sa colaboreze, in acest sens putand fi solicitata si opinia parintilor elevilor.

"Regulamentul de functionare al unitatilor de invatamant precizeaza foarte clar ca in scoli nu se face politica si prozelitism. In rest, colaborarea scolii cu alte institutii sau agenti economici nu este interzisa. Directorul scolii este cel care hotaraste cu cine face parteneriate. Noi am fost informati de situatia de la Bacesti, iar recomandarea inspectoratului a fost ca directorul unitatii de invatamant sa ceara si acordul parintilor. Din moment ce l-a facut si l-a obtinut, nu vad ca pe o problema ca Chevron a impartit rucsacuri cu rechizite in scoli", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Reprezentantii Chevron Romania au impartit rucsacuri cu rechizite, dulciuri si scrisori "de curtuoazie" celor 600 de elevi ai scolilor din comuna vasluiana Bacesti, unde compania petroliera a obtinut acordul de mediu pentru explorarea gazelor de sist. Pe langa o punga cu dulciuri, rucsacurile impartite elevilor contin caiete de limba romana, matematica si biologie, un penar si acuarele, precum si o scrisoare in care compania americana sustine, printre altele, ca "Chevron a fost intotdeauna un sustinator al educatiei" si este placerea companiei sa dea "o mana de ajutor in realizarea activitatilor scolare de zi cu zi".

Foto: lideruldeopinie.ro

     
Tag-uri: rechizite, Vaslui, Chevron
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii