ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
03-02-2014, ora 12:00

RAZBOI pe politele RCA: daunele morale sunt tot mai mari

Articol de Cristian Amariei

Firmele de asigurari se plang ca platesc sume din ce in ce mai mari pentru despagubiri sub forma de daune morale, bani care ajung mai putin la victimele accidentelor si mai mult la casele de avocatura.

Dupa primele noua luni din 2013, societatile de asigurari din Romania au platit despagubiri de peste 251 de milioane de lei pentru daune morale ori vatamari corporale in accidente rutiere, scrie Capital.

Anul 2013 va aduce un nou record in ceea ce priveste valoarea despagubirilor platite de companiile de asigurare sub forma de daune morale.

Platile pe daune morale au crescut neincetat incepand cu anul 2010. Au existat situatii in care despagubirile acordate de instante familiilor lasate in urma de victimele accidentelor rutiere au ajuns la sume de peste un milion si chiar un milion si jumatate de euro.

In prezent, toate societatile mari care vand RCA au platit cel putin o dauna de peste 200.000 de euro. In cazul uneia dintre primele trei firme de asigurari, de exemplu, sumele totale platite in ultimii doi ani pe zona daunelor morale depasesc 20 de milioane de euro.

In realitate, la victime ajunge doar o mica parte din despagubirea primita, in comparatie cu casele de avocatura specializate pe acest segment, din cauza contractelor pe care acestia le pun pe masa celor care se afla, de altfel, intr-o situatie nefericita. Dupa aceea, se merge in instanta in speranta ca se va negocia si se va ajunge la o despagubire cat mai mare", spune Radu Mustatea, presedintele Biroului Auto Roman (BAAR). Mai multe aici.

Foto: nasul.tv

     
Tag-uri: polite, RCA, asigurari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii