A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818678.3515.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

RAR a implementat un program prin care poate bloca masinile din trafic daca au probleme tehnice
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-04-2013, ora 17:23

RAR a implementat un program prin care poate bloca masinile din trafic daca au probleme tehnice

Articol de Madalina Irimia

O noua aplicatie informatica destinata controlului in trafic, ce va permite blocarea in timp real a unui autovehicul cu probleme tehnice grave, a fost implementata de catre Registrul Auto Roman /RAR/, a anuntat, joi, autoritatea rutiera.

Practic, prin aceasta aplicatie online se realizeaza inregistrarea instant in bazele de date ale RAR a raportului de control tehnic in trafic, precum si tiparirea acestuia la momentul controlului prin utilizarea imprimantelor cu care au fost dotate laboratoarele destinate acestei activitati.

De asemenea, se pot realiza cautari instant in bazele de date ale Registrului, astfel incat, pentru fiecare vehicul supus controlului, sa fie disponibile in orice moment toate informatiile concludente cu privire la caracteristicile tehnice mentionate in Cartea de identitate (CIV), la inspectiile tehnice periodice (ITP) efectuate, dar si la precedentele controale tehnice in trafic (CTT) la care a fost supus.

Potrivit sursei citate, suplimentar, vor fi inregistrate, in timp real, toate masurile aplicate in urma rezultatelor controlului, respectiv: retinerea certificatului de inmatriculare, retinerea permisului de conducere, imobilizarea autovehiculului si/sau anularea ITP.

In plus, in momentul cand se impune, conform legislatiei aplicabile, vehiculele vor fi blocate automat in bazele de date ale RAR pana la remedierea defectiunilor si/sau a neconformitatilor constatate si inregistrate corespunzator.

RAR a acordat unda verde acestei noi aplicatii, iar demersul face parte din strategia de dezvoltare a institutiei si adaptarea la cele mai noi standarde europene.

SURSA: Agerpres

Foto: debarbati.ro

     
Tag-uri: RAR, soferi, aplicatie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii