A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665132.3017.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

RAPORT OMS: Bolile de inima, principala cauza de deces
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-07-2013, ora 06:01

RAPORT OMS: Bolile de inima, principala cauza de deces

Articol de Madalina Irimia

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de deces in lume. Aceasta concluzie este prezentata in ultimul raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), ale carui date arata ca in 2011 afectiunile de inima au ucis peste 17 milioane de persoane. Dintre cele 17 milioane de decese cauzate de boli cardiovasculare, 7 milioane au fost provocate de ischemii, iar 6,2, de congestii cerebrale, mai arata datele OMS.

Bolile netransmisibile au cauzat doua treimi din decesele inregistrate in lume in 2011, fata de 60% cu un deceniu inainte. Dintre bolile netransmisibile, cele care au ucis cel mai mare numar de persoane au fost bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul si bolile pulmonare cronice, noteaza Agerpres.

Optzeci la suta din decesele provocate de boli netransmisibile se produc in tarile in curs de dezvoltare (26 din cele 36 de milioane de decese). Totusi, in tarile bogate, 87 la suta din toate decesele au drept cauza o boala netransmisibila. Un procentaj care se reduce la 81% in tarile cu venituri medii, la 56% in tarile cu venituri medii-scazute si la 36% in tarile sarace.

Integral pe gandul.info

foto: cugetliber.ro

     
Tag-uri: boli, inima, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii