A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832278.9819.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Putin sustine ca nu vrea sa recreeze URSS: „Nimeni nu vrea sa ne creada!”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-12-2015, ora 11:19

Putin sustine ca nu vrea sa recreeze URSS: „Nimeni nu vrea sa ne creada!”

Articol de Cristian Amariei
Rusia nu are drept obiectiv recrearea fostei URSS, a dat asigurari presedintele rus Vladimir Putin intr-un documentar difuzat duminica de televiziunea publica rusa, exprimandu-si regretul ca "nimeni nu vrea sa creada" acest lucru, relateaza AFP.

"In ceea ce priveste Ucraina si spatiul post-sovietic, sunt convins ca pozitia partenerilor nostri occidentali nu este legata de interesele Ucrainei: ea este legata de tentativele lor de a impiedica restabilirea URSS", a declarat liderul de la Kremlin in cadrul documentarului intitulat "Ordinea mondiala".

"Dar nimeni nu vrea sa ne creada, nu vrea sa creada ca nu avem ca obiectiv recrearea Uniunii Sovietice", a spus Putin, al carui interviu a fost filmat joi, dupa conferinta sa de presa anuala.

De la inceputul crizei ucrainene, care a dus la inlaturarea de la putere a presedintelui prorus Viktor Ianukovici dupa mai multe luni de manifestatii proeuropene in piata Maidan din KIev, diplomatia rusa le reproseaza occidentalilor ca nu fac decat sa continue "politica de indiguire" pusa in practica de SUA impotriva URSS in timpul Razboiului Rece.

In acest context, Vladimir Putin si-a exprimat ingrijorarea in privinta prezentei si "modernizarii (...) periculoase" a armelor nucleare americane instalate in Europa.

"Bineinteles, este periculos. De ce? Pentru ca armele noastre nucleare tactice nu au caracter strategic pentru SUA, nu le ating teritoriul. Insa armele americane in Europa ne pot atinge teritoriul", a adaugat presedintele rus.

"In acest sens, ele au pentru noi un caracter strategic si reprezinta un mare pericol", a mai spus Putin.

"Rusia, care face parte dintre marile puteri nucleare din lume, trebuie sa incerce sa modernizeze aceasta arma", a subliniat presedintele rus.

Turnat de postul public de televiziune Rossiia 1, filmul documentar in care sunt intervievati si fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn sau fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf, a fost difuzat duminica seara la Moscova.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii