A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719813273.5747.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Putin, avertisment catre tatarii din Crimeea: incercarea de a obtine un statut special, periculoasa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2015, ora 16:11

Putin, avertisment catre tatarii din Crimeea: incercarea de a obtine un statut special, periculoasa

Articol de Madalina Irimia
Presedintele rus, Vladimir Putin, a atentionat, luni, minoritatea etnica a tatarilor din Crimeea ca nu ar trebui sa incerce sa obtina un statut special, in aceasta peninsula, la Marea Neagra pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina in 2014, declansand tensiuni ca in timpul Razboiului Rece intre Moscova si Occident, relateaza Reuters.
"Relatiile interetnice sunt o chestiune delicata. Consider ca orice speculatie privind orice fel de drepturi speciale pentru o minoritate anume este extrem de periculoasa", a declarat Putin.

Presedintele rus a mai spus ca Moscova nu va permite organizatiilor non-guvernamentale finantate din fonduri straine sa destabilizeze peninsula, prin exagerarea problemelor cu care se confrunta tatarii din Crimeea, al treilea cel mai numeros grup etnic din peninsula, dupa rusi si ucraineni.

"Crimeea este o oglinda a Rusiei multietnice. Aici, la fel ca oriunde in Rusia, trebuie sa acordam o atentie puternica si constanta dezvoltarii pacii si armoniei, combinand eforturile autoritatilor statului si ale societatii civile. De aceea, consider aceasta intalnire cu dvs. foarte importanta", le-a mai spus Putin reprezentantilor grupurilor etnice.

Putin a inceput o vizita de trei zile in Crimeea, starnind furia Kievului, cu scopul — conform Kremlinului — de a avea intalniri privind mijloacele de a dezvolta peninsula si de a promova turismul. Putin a explicat ca anexarea Crimeii la Rusia a fost o chestiune de dreptate istorica. Totusi, sanctiunile adoptate de Occident dupa anexare, care a urmat inlaturarii de la putere a presedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici, au cauzat pierderi masive unei economii a Rusiei in suferinta.

Continuarea aici.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii