A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664148.0712.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Putin, amenintare directa: Rusia va reactiona militar daca Finlanda va deveni membra NATO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
02-07-2016, ora 12:01

Putin, amenintare directa: Rusia va reactiona militar daca Finlanda va deveni membra NATO

Articol de Madalina Irimia
Rusia intentioneaza sa initieze dialog cu Alianta Nord-Atlantica pentru stabilirea unor masuri de prevenire a conflictelor in regiunea Marii Baltice, dar va reactiona militar in cazul in care Finlanda ar deveni membra NATO, avertizeaza presedintele Vladimir Putin.

"Finlanda a propus astazi primele masuri de restabilire a increderii si de prevenire a conflictelor in spatiul aerian baltic. Eu sunt de acord cu masuri de acest tip. Vom incerca sa initiem dialogul cu Alianta Nord-Atlantica dupa reuniunea Consiliului NATO-Rusia", programata dupa summitul NATO de la Varsovia, a declarat Vladimir Putin vineri, dupa ce s-a intalnit cu presedintele finlandez, Sauli Niinisto.

Vladimir Putin a subliniat ca Rusia va respecta o decizie a Finlandei de a deveni membra NATO, avertizand insa ca vor trebui luate masuri militare adecvate.

"In acest caz, fortele armate finlandeze ar deveni parte a infrastructurii militare NATO, care brusc va ajunge la frontierele Federatiei Ruse", a explicat Vladimir Putin.

"Credeti ca vom continua sa actionam ca pana acum daca Finlanda adera la NATO?! Acum am retras trupele la 1.500 de kilometri de frontiera. Credeti ca ar mai ramane acolo?", a atras atentia Vladimir Putin, citat de Russia Today.

"Probabil ca NATO ar lupta cu Rusia pana la ultimul militar finlandez. Dar aveti nevoie de asa ceva? Noi, nu; nu vrem asa ceva. Dar este decizia dumneavoastra", a adaugat Vladimir Putin, adresandu-se liderilor politici si poporului din Finlanda.

Pe fondul tensiunilor dintre Rusia si NATO, Finlanda si Suedia au intensificat cooperarea militara cu Alianta Nord-Atlantica.

Sauli Niinisto a propus ca avioanele militare care survoleaza Marea Baltica sa aiba permanent dispozitivele de identificare si localizare pornite. "Cunoastem cu totii riscurile acestor zboruri si am sugerat ca transponderele sa fie pornite pentru fiecare zbor deasupra Marii Baltice", a spus Niinisto.

Vladimir Putin a admis ca avioanele militare ruse zboara uneori cu transponderele oprite, acuzand ca aeronavele NATO procedeaza la fel mult mai frecvent. "Numarul avioanelor NATO care zboara cu transponderele oprite este de doua ori mai mare decat al celor ruse", a subliniat Putin.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii