A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833303.2968.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Publicatia Charlie Hebdo "apara libertatea religiei", asigura redactorul-sef al saptamanalului francez
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-01-2015, ora 09:56

Publicatia Charlie Hebdo "apara libertatea religiei", asigura redactorul-sef al saptamanalului francez

Articol de Cristian Amariei
Redactorul-sef al publicatiei satirice franceze Charlie Hebdo, Gerard Biard, a luat apararea controversatelor caricaturi cu profetul Mahomed, publicate de saptamanalul pe care il conduce, afirmand ca acestea contribuie la "apararea libertatii de religie", informeaza duminica AFP.

"De fiecare data cand facem un desen cu Mahomed, de fiecare data cand facem un desen cu profeti, de fiecare data cand facem un desen cu Dumnezeu, noi aparam libertatea religiei", a declarat Gerard Biard, intr-un interviu oferit in franceza postului de televiziune american NBC.

"Noi spunem ca Dumnezeu nu trebuie sa fie un personaj politic sau public. El trebuie sa fie un personaj privat. Noi aparam libertatea religiei", a declarat Gerard Biard pentru NBC.

In opinia sa, "este vorba fara indoiala de libertate de expresie, dar si de libertate a religiei". "Religia nu trebuie sa fie un argument politic", a spus redactorul-sef al publicatiei Charlie Hebdo.

Potrivit NBC, acest interviu, care va fi difuzat integral duminica si fragmente din care au fost date publicitatii sambata, este primul interviu al redactorului-sef al Charlie Hebdo oferit unui post american de televiziune dupa atentatul din 7 ianuarie.

Declaratiile lui Biard pentru NBC intervin dupa ce cinci persoane au fost ucise si mai multe biserici au fost incendiate sambata in Niger, in timpul unor ample manifestatii impotriva publicarii unei noi caricaturi cu profetul Mahomed pe prima pagina a revistei Charlie Hebdo.

Aceasta caricatura, publicata in primul numar al Charlie Hebdo de dupa atacul terorist din 7 ianuarie soldat cu 12 morti, a suscitat furie in mai multe tari musulmane, in timp ce tarile europene si-au intarit masurile de securitate pentru a preveni orice alt atac asemenea celor de la Paris, care au facut in total 17 morti.

Gerard Biard a dat aceste raspunsuri dupa ce a fost intrebat de NBC ce parere are despre declaratiile Papei Francisc pe marginea acestui subiect. Capul Bisericii Catolice i-a condamnat pe cei care ucid in numele Domnului, adaugand in acelasi timp ca exista limite pentru libertatea de exprimare si ca nu poti sa insulti sau sa-ti bati joc de religii.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii