ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-03-2014, ora 15:32

Providerii de internet vor bloca accesul la torrente

Articol de Cristian Amariei

Providerii de internet din Europa vor putea fi fortati sa blocheze accesul la site-uri care contin fisiere asupra carora nu exista drepturi de autor, cum sunt torrentele.

Astfel, instantele europene vor primi drepturi sporite in a forta firmele care furnizeaza servicii de internet sa blocheze accesul clientilor la aceste site-uri. Curtea Europeana a decis ca site-urile care distribuie continut piratat pot fi blocate de catre provideri, potrivit Capital.ro.

Cu toate acestea, orice actiune de blocare va trebui sa fie foarte punctuala, sa se asigure ca va viza doar continutul pus ilegal pe internet si ca orice alt site va putea fi accesat fara nicio problema.

"Potrivit avocatului general, se poate impune unui furnizor de acces la internet obligatia de a bloca accesul clientilor sai la un site internet care incalca drepturile de autor. O astfel de ordonanta judecatoreasca trebuie sa indice masurile concrete de blocare si sa garanteze un just echilibru intre interesele contradictorii, care sunt aparate ca drepturi fundamentale", se arata intr-un comunicat de presa anterior al Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

Potrivit dreptului Uniunii, statele membre trebuie sa se asigure ca titularii dreptului de autor pot solicita ca o ordonanta sa fie pronuntata impotriva intermediarilor ale caror servicii sunt folosite de catre terti pentru a contraface aceste drepturi.

In jurisprudenta s-a recunoscut deja ca furnizorii de acces la internet pot fi considerati, in principiu, intermediari in sensul mentionat si ca pot fi, astfel, destinatarii unei asemenea ordonante, atat pentru incetarea incalcarilor savarsite deja, cat si pentru prevenirea unor noi incalcari.

Foto: reloadrefresh.blogspot.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii