ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
14-11-2016, ora 10:50

Protestele anti-Trump au trecut Oceanul: sute de berlinezi s-au „alaturat” zecilor de mii de manifestanti din SUA

Articol de Madalina Irimia
Zeci de mii de oameni au participat si sambata la protestele fata de victoria republicanului Donald Trump in cursa prezidentiala, care au avut loc in mai multe orase americane, dar si in strainatate, scrie The Associated Press.

Protestele de sambata au fost in general pasnice, insa doi ofiteri de politie au fost usor raniti in timpul manifestatiei de la Indianapolis.

Demonstrantii au iesit pe strazile din mai multe orase mari, precum Los Angeles, New York si Chicago, dar si in unele mai mici, ca Worcester, Massachusetts, sau Iowa City.

La New York, participantii la proteste s-au strans in Union Sqaure dupa care au marsaluit spre Trump Tower, unde isi are resedinta presedintele ales.

Incidente violente s-au inregistrat la Indianapolis, unde multimea a aruncat pietre spre fortele de ordine, ranind usor doi ofiteri. Unii protestatari au inceput sa scandeze amenintari, inclusiv "Ucideti politia", fapt ce a determinat fortele de ordine sa intervina pentru a aresta sapte participanti.

Cateva sute de persoane au iesit pe strazile orasului Portland, Oregon, in pofida apelurilor la calm dupa ce in zilele precedente au avut loc incidente violente, soldate cu ranirea unui barbat, ce a fost impuscat sambata dimineata.

Fortele de ordine au arestat mai multi protestatari, dupa ce acestia au inceput sa arunce sticle si alte obiecte spre ofiterii de politie si au blocat mai multe strazi. Nu se cunoaste inca numarul persoanelor arestate.

La Los Angeles, aproximativ 8.000 de persoane au iesit pe strazile din zona centrala pentru a protesta fata de afirmatiile facute de Donald Trump in ceea ce ii priveste pe musulmani, femei si imigranti.

Intre timp, cateva zeci de simpatizanti ai presedintelui ales s-au strans in zona stelei lui Trump de pe Hollywood Walk of Fame pentru a cere protestatarilor sa-i dea o sansa republicanului.

Peste 200 de persoane s-au strans la Washington, pe treptele Capitoliului, scandand: "nu este presedintele meu" si "nu Trump, nu KKK (organizatie rasista extremista, n.red), nu SUA fasciste".

La Chicago, sute de persoane s-au strans in Millennium Park pentru a protesta, scandand "Nu urii. Nu fricii. Imigrantii sunt bineveniti aici."

Proteste anti-Trump au avut loc si in strainatate, inclusiv la Berlin, unde aproximativ 300 de persoane s-au strans in fata ambasadei Statelor Unite pentru a protesta fata de alegerea lui Donald Trump ca presedinte.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii