ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-05-2015, ora 12:32

Proteste pentru salvarea padurii - Mii de oameni au iesit in strada: „Asteptam la DNA fabrica de cherestea!”

Articol de Cristian Amariei
Mii de oameni au iesit in strada, sambata, in mai multe orase din tara si din strainatate, pentru a protesta fata de defrisarile ilegale care au loc in Romania, din 1989 si pana in ziua de astazi, dar si pentru a le atrage atentia politicienilor care au permis acest lucru.

Protestatarii din Bucuresti s-au adunat mai intai in Parcul Herastrau, iar de acolo au mers la Guvern, dupa care s-au indreptat catre Palatul Cotroceni si Palatul Parlamentului.

Bucurestentii au continuat sa se alature coloanei de manifestanti pana aceasta a depasit 3.000 de persoane sau chiar 5.000, in punctul maxim, dupa unele estimari.

Acestora li s-au alaturat protestatari din orase precum Cluj, Sibiu, Iasi sau Alba-Iulia, potrivit organizatorilor evenimentului #padurearezista.

Proteste similare au avut loc sambata la Sfantu Gheorghe, Ploiesti, Baia Mare, Drobeta Turnu-Severin, Brasov, Tulcea si Miercurea Ciuc.

Oamenii s-au organizat pe Facebook pentru a iesi in strada, iar manifestatiile sunt sustinute de organizatiile Greenpeace Romania si Uniti Salvam.

Manifestantii au scandat lozinici ca "Asteptam la DNA fabrica de cherestea!", "Nu corporatia face legislatia!", "Codru-i frate cu poporul, nu cu drujba si toporul!" "Toate partidele au taiat padurile", iar in fata Parlamentului au strigat "Hotii, hotii!".

Un nou protest de amploare a fost anuntat pentru data de 5 iunie.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: proteste, paduri, dna
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii