ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-02-2014, ora 11:47

Proteste fara precedent la Kiev: 25 de persoane au murit si sute au fost ranite. Trupele antirevolta au lansat un nou asalt (VIDEO)

Articol de Cristian Amariei

Ciocniri intre manifestanti si politie au izbucnit marti in apropierea Parlamentului de la Kiev, ducand la probabil cea mai sangeroasa confruntare de la inceputul protestelor din Ucraina. 25 de persoane, civili si politisti, au fost ucise in cursul violentelor, potrivit ultimului bilant oficial. Un jurnalist a murit dupa ce a fost impuscat.

Circulatia metroului va ramane suspendata miercuri la Kiev, din cauza amenintarii cu posibile atacuri, au anuntat autoritatile ucrainene, care au precizat ca masura va fi mentinuta pana la stabilizarea situatiei din capitala, relateaza Interfax Ucraina, in pagina electronica.

"Departamentul Transporturilor le cere cetatenilor sa evite folosirea autovehiculelor personale, in special in centrul capitalei si in cartierele din apropiere, si foloseasca exclusiv mijloacele de transport in comun", arata un anunt publicat pe site-ul primariei din Kiev.

Mijoacele de transport in comun de suprafata au fost suplimentate la Kiev, iar noi rute au fost deschise de la fiecare statie de metrou.

Ministerul Sanatatii din Ucraina a anuntat miercuri dimineata, intr-un comunicat, ca 25 de persoane au fost ucise in ciocnirile violente care au avut loc la Kiev intre fortele de securitate si protestatari, relateaza Interfax Ucraina, in pagina electronica.

Ministerul a confirmat, de asemenea, ca jurnalistul Viaceslav Veremii, de la cotidianul local Vesti, a decedat la Kiev dupa ce a fost impuscat. Redactorul-sef al cotidianului, Igor Gujva a declarat ca Veremii si un coleg de-al sau se intorceau acasa cu taxiul, in timp ce persoane necunoscute au atacat masina la o intersectie. Acestea au inceput sa clatine vehiculul, dupa care i-au tras afara pe sofer si pe pasageri, pe care i-au batut. Doi barbati sunt raniti, iar jurnalistul a murit la spital din cauza unei plagi impuscate.

"Douazeci si cinci de persoane au murit: opt dintre ele dupa ce fusesera internate in spitale din oras, patru la spitalul militar, iar 13 au fost duse direct la institutul medico-legal din Kiev", a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

In total, 352 de persoane au fost ranite in aceste violente si au necesitat asistenta medicala, potrivit echipelor de paramedici si institutiilor medicale de la Kiev. Miercuri dimineata, in jurul orei 06.00, 241 de raniti erau in continuare spitalizati. Printre acestia se numara 79 de membri ai fortelor de securitate, cinci jurnalisti, trei copii si deputatul de opozitie Vasil Paziniak, care sustine ca a fost batut.

Integral pe mediafax.ro

Foto: stirileprotv.ro

     
Tag-uri: proteste, Kiev, morti, raniti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii