A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829373.8498.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Protest de amploare la Chisinau: Mii de oameni au iesit in strada. „Ne luam tara inapoi”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-09-2015, ora 08:43

Protest de amploare la Chisinau: Mii de oameni au iesit in strada. „Ne luam tara inapoi”

Articol de Cristian Amariei
20.000 de persoane au protestat duminica fata de Guvernul Republicii Moldova, la cateva zile dupa ce Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca nu va negocia un nou acord de imprumut cu liderii proeuropeni, care afirma ca au nevoie de bani sa plateasca salarii si pensii, relateaza AP online.

Doua partide proruse - Partidul Socialist si Partidul Nostru - au organizat protestele de duminica. Este vorba despre ultima demonstratie de la 6 septembrie incoace, cand zeci de mii de persoane au manifestat impotriva politicilor Guvernului si au cerut alegeri anticipate.

Protestatarii au strigat "Jos cu hotii!". Cel putin 30 de corturi au fost ridicate in fata Parlamentului moldovean.

Zeci de mii de membri si simpatizanti ai Partidului Socialistilor si ai formatiunii "Partidul Nostru" au iesit astazi in strada. Manifestantii s-au indreptat in trei coloane spre centrul Capitalei, unde s-a desfasurat un miting.

Si de aceasta data au rasunat sloganele deja bine cunoscute in cadrul protestelor din ultimele luni. „Hotii la puscarie!”, „Plahotniuc, nu uita, puscaria-i casa ta!”, „Filat, la puscarie!”, „Ne luam tara inapoi!”, „Acum ori niciodata!”.

Trei coloane de protestatari au mers in acelasi timp spre scuarul Parlamentului. Sustinatorii formatiunii "Partidul Nostru" au pornit de la Circ. Simpatizantii PSRM au marsaluit de la Academia de stiinte si Complexul Memorial "Eternitate". Apoi, cele trei coloane s-au intalnit in centrul Capitalei.

Protestatarii au trecut prin Piata Marii Adunari Nationale. Politia a format un cordon pentru a evita ciocnirile cu reprezentanti Platformei "DA", scrie Publika.md. Participantii la manifestatie spun ca isi doresc un trai mai bun si alegeri anticipate. "Sunt oameni care nu sunt indiferenti de ceea ce se intampla in tara si acesti oameni au iesit sa spuna “nu” regimului de guvernare. " "Noi vrem ca oligarhii sa plece de la conducerea tarii, iar oamenii au inteles acest lucru. Cei care au venit aici vor protesta pasnic, fara incalcarea legislatiei."

Fortele de ordine s-au aflat in alerta maxima. Sute de politisti au fost dislocati in perimetrul in care a avut loc marsul, dar si pe strazile adiacente. Peste 100 de protestatari au mers si la resedinta presedintelui Nicolae Timofti de la Condrita, cerandu-i sa semneze, pana vineri, la ora 17, o cerere de demisie, pe care au scris-o in numele lui.

"Eu, Nicolae Timofti, presedinte al Moldovei, imi cer demisia din functia de sef al statului la cererea cetatenilor RM." a fost scris pe cererea de demisie. Cererea a fost transmisa serviciului de paza si urmeaza sa ajunga la presedinte.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: proteste, chisinau, guvern
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii