A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834689.9854.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Promisiunea lui Iohannis pentru romanii din diaspora: „Voi discuta din nou cu partidele”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
15-05-2015, ora 11:51

Promisiunea lui Iohannis pentru romanii din diaspora: „Voi discuta din nou cu partidele”

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Milano, in fata comunitatii romanilor din nordul Italiei, ca legea privind votul din diaspora bate pasul pe loc si nu este multumit de modul in care e gestionata, astfel ca va discuta din nou cu partidele, pentru a misca acest proiect.

Vreau sa ma refer aici si la o lege pe care toate partidele au promis ca o vor adopta: cea privind votul romanilor din diaspora, respectiv votul prin corespondenta. si este momentul s-o spun direct: sunt nemultumit de modul in care este gestionat acest proiect. in cazul celorlalte legi care privesc partidele politice, finantarea lor sau alegerile s-au facut progrese care trebuie recunoscute. in acest caz, din pacate, se bate pasul pe loc”, a spus seful statului, in fata celor aproximativ 250 de romani care traiesc si muncesc in Italia.

Seful statului a tinut sa le mai transmita reprezentantilor din diaspora italiana ca ”va discuta cu partidele politice din nou si o va face de atatea ori de cate va fi nevoie pentru a misca acest proiect important si cei in diaspora dar si pentru el.

Klaus Iohannis a mai aratat ca ”unul dintre lucrurile importante pentru el, ca Presedinte este sa apere lucrurile care ne definesc ca stat si ca natiune”.

”Pentru unii dintre romani acestea sunt resursele naturale, padurile, de exemplu, pentru altii institutiile de educatie si cultura, pentru altii patrimoniul, pentru altii domeniile noastre de excelenta. si la fel de important pentru mine este sa promovez valorile nationale, simbolurile noastre si oamenii care le reprezinta, oriunde s-ar afla ei. Sunt aici, in Italia, romani care au devenit lideri in comunitatile lor, care sunt pretuiti si recunoscuti pentru contributia in diferite domenii. Fiecare dintre voi, cei care munciti sau studiati aici cu truda si onestitate, ne reprezentati si faceti cinste Romaniei”, a spus presedintele Romaniei.

El a multumit romanilor si le-a transmis ca el, personal, conteaza pe ei sa duca la bun sfarsit ceea ce si-au propus pentru Romania.

Presedintele Klaus Iohannis a mai participat, joi, la Expozitia Universala Milano 2015, unde a vizitat pavilioanele Romaniei, Sfantului Scaun si Italiei, iar vineri va face o vizita oficiala la Sfantul Scaun, urmand sa aiba convorbiri tête-à-tête cu Papa Francisc.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii