ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
21-12-2012, ora 04:30

Programul de guvernare al USL: Salariu minim de 1.200 lei pana in 2016 si reducerea CAS

Articol de Madalina Irimia

Programul de guvernare al USL prevede cresterea salariului minim pe economie la 1.200 de lei pana in anul 2016, dar si reducerea in urmatorii patru ani a CAS datorate de angajator cu cinci puncte

La capitolul "Salarizare" din Programul de guvernare al USL este prevazuta pana in 2016 cresterea progresiva a salariului minim pe economie pana la 1.200 lei, noteaza Mediafax.

De asemenea, Guvernul USL isi propune reducerea treptata, pana in 2016, a CAS datorate de angajator cu cinci puncte procentuale.

Totodata, potrivit documentului citat, in perioada 2013 - 2016 va fi sustinuta egalitatea de sanse, inclusiv privind eliminarea diferentelor salariale intre femei si barbati pe piata muncii.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca a semnat si a trimis adresele cu programul de guvernare si componenta nominala a viitorului Cabinet catre cei doi presedinti ai Parlamentului.

Raspunzand unor intrebari ale jurnalistilor, pe holurile Parlamentului, Victor Ponta a spus: "Am semnat adresele catre cei doi presedinti cu programul de guvernare si componenta nominala a ministrilor. Dupa cum probabil stiti, eu am cerut sa fie dat si comunicatul oficial, o parte semnificativa a ministrilor si aici ma refer la ministri pentru Energie, pentru IMM si Turism, pentru Ape, Paduri si Piscicultura, sunt ministri delegati, pentru ca am discutat cu Ministrul de Finante si cu Secretariatul General al Guvernului si practic in acest fel au competentele lor, dar puteam sa folosim structurile de personal, de contabilitate si juridic unice. Nu trebuia sa facem si nu era bine sa facem noi structuri de contabilitate, de juridic si de personal".

Integral pe incont.ro

Foto: impartialdebacau.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii