ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
05-02-2013, ora 12:03

Programul Noua Casa: Vanzari mai putine, preturi mai mici?

Articol de Madalina Irimia

Guvernul intentioneaza sa modifice programul "Prima Casa", numindu-l "Noua Casa", acesta fiind accesibil doar pentru persoane care vor sa cumpere o locuinta noua. Totusi, specialistii spun ca aceasta schimbare ar putea avea efecte negative in piata.

In proiectul guvernul, se precizeaza ca programul "Noua Casa" va fi disponibil pentru achizitia de locuinte noi, astfel incat sa fie stimulata si piata constructiilor din Romania.

Intre timp, pentru acest an, este disponibil un plafon de garantare de aproximativ 385 de milioane de euro, ce include si suplimentarea de 200 de milioane de euro aprobata de guvern.

Astfel, romanii pot, inca, sa cumpere locuinte vechi, precum si locuinte nefinalizate sau noi, precum si sa-si construiasca o casa, programul fiind accesibil si persoanelor care au o locuinta veche, de la o persoana fizica, dar isi doresc sa se mute intr-un imobil nou, cumparand de la un dezvoltator imobiliar.

Interzicerea achizitiei unei locuinte vechi, prin "Noua Casa", nu ar fi de cel mai bun augur pentru piata imobiliara din Romania, spun specialistii.

Integral pe ziare.com

Foto: inpolitics.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii