ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-03-2016, ora 08:13

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile. Vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada

Articol de Cristian Amariei
Meteorologii anunta vreme deosebit de calda in zilele urmatoare. Marti, temperaturile maxime se vor incadra intre 8 grade in Maramures si in dealurile Crisaniei si 19 grade in Muntenia si Moldova. Miercuri, va ploua, pe arii extinse indeosebi in jumatatea de sud-est, iar joi cerul va fi mai mult noros si va ploua, pe arii extinse in sudul si estul tarii, local in centru si izolat in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 grade in Bucovina si 16 grade in nord-vest si centru.

Desi valorile termice vor marca o scadere, fata de intervalul precedent, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, chiar deosebit de calda, in regiunile extracarpatice. Cerul va fi temporar noros si va ploua, in general slab, local in vestul, nordul si centrul si pe arii mai restranse, in sud-estul teritoriului.

Ploile vor fi si sub forma de aversa, iar trecator se vor semnala descarcari electrice. in zona montana inalta, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului, in estul tarii si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 grade in Maramures si in dealurile Crisaniei si 19 grade in Muntenia si Moldova.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Cerul va fi mai mult noros, exceptand, in prima parte a zilei, vestul si nord-vestul tarii, unde va fi variabil. Va ploua, pe arii extinse indeosebi in jumatatea de sud-est. Cantitatile de apa vor fi insemnate in Oltenia, Muntii Banatului si sud-vestul Transilvaniei; moderate in Muntenia, Carpatii Meridionali si nordul Moldovei si in general slabe, in celelalte regiuni. Pe crestele montane, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va fi slab si moderat, cu unele intensificari in sudul, sud-estul tarii si zonele inalte de munte. Din punct de vedere termic, vremea va fi calda. Temperaturile maxime, mai scazute decat cele din ziua precedenta, in regiunile sudice si de rasarit, dar si mai ridicate, decat acestea, in interiorul arcului carpatic, vor fi cuprinse intre 8 grade in Moldova si 17 grade in Transilvania.

PROGNOZA METEO JOI. Cerul va fi mai mult noros si va ploua, pe arii extinse in sudul si estul tarii, local in centru si izolat in rest. Cantitatile de apa pot fi mai insemnate, in jumatatea de sud a teritoriului. La munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari in regiunile sud-estice si in zona montana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 grade in Bucovina si 16 grade in nord-vest si centru.

TENDINTA. Spre sfarsitul saptamanii nu se intrevede o incalzire a vremii, ba din contra, in regiunile nordice, temperaturile mai scad putin si per total, in cea mai mare parte a tarii, vorbim despre valori normale pentru data din calendar. Astfel, maximele temperaturii aerului se vor situa intre 7 si 14 grade.

Vineri va mai ploua, in special in regiunile sudice si de sud-est, unde si cantitatile de apa vor putea fi mai insemnate, pentru ca wekeendul sa vina cu foarte putine precipitatii, in special pe la munte unde nu sunt numai ploi ci si lapovita sau ninsoare.

Sursa: rtv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii