A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834693.2784.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Profetul Mahomed, pe prima pagina a lui "Charlie Hebdo" de miercuri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-01-2015, ora 09:16

Profetul Mahomed, pe prima pagina a lui "Charlie Hebdo" de miercuri

Articol de Cristian Amariei
Numarul urmator al saptamanalului satiric Charlie Hebdo, primul dupa atacul terorist care i-a decimat redactia, este terminat, relateaza cotidianul francez Liberation.

Charlie Hebdo va fi difuzat in chioscurile de ziare incepand de miercuri, 14 ianuarie. La fel ca in fiecare saptamana. Jurnalistii saptamanalului satiric si-au terminat luni, in jurul orei 21h30, prima editie dupa atentatul soldat cu 12 morti, miercuri, 7 ianuarie, la Paris. in aceste circumstante exceptionale, numarul (1178) va fi tiparit in 3 milioane de exemplare.

Primita in sediul cotidianului Liberation, redactia si-a reluat munca vineri, avand ca obiectiv sa demonstreze ca Charlie Hebdo nu a murit. Desenul de pe pagina I il reprezinta pe profetul Mahomed tinand in maini o pancarta cu inscriptia 'Je suis Charlie'. Desenului ii este asociat acest comentariu: 'Totul este iertat'.

Editia de miercuri a saptamanalului satiric Charlie Hebdo va fi imprimata in trei milioane de exemplare, in loc de un milion cum fusese prevazut initial, a anuntat MLP (Messageries lyonnaises de presse), distribuitorul revistei, care primeste avalanse de comenzi din Franta si din strainatate, potrivit AFP.

Pentru primul milion de exemplare, toate incasarile vor merge la Charlie Habdo, reteaua de distributie acceptand sa lucreze gratuit. Saptamanalul satiric, a carui redactie a fost masacrata miercuri in atacul comis de doi jihadisti francezi, soldat cu 12 morti, avea pana in prezent un tiraj de 60.000 de exemplare.

Cel putin sase presupusi complici ai autorilor seriei de atentate de saptamana trecuta in Franta, soldate cu 17 morti, se afla inca in libertate, relateaza Ria Novosti, citand surse ale politiei franceze.

Autoritatile continua cautarile unui autoturism Mini Cooper, inregistrat pe numele tinerei Hayat Boumeddiene (26 de ani), partenera teroristului Amedy Coulibaly, autorul luarii de ostatici intr-un magazin de produse evreiesti din Paris, care a fost ucis vineri de catre fortele de securitate franceze in timpul eliberarii persoanelor sechestrate de acesta.

Potrivit autoritatilor de la Ankara, Hayat Boumeddiene s-ar afla in prezent in Siria, dupa ce a trecut prin Turcia.

Premierul francez Manuel Valls evocase in urma cu o zi 'cel putin un complice' al atacatorilor islamisti, fara sa ofere mai multe detalii.

O serie de atentate sangeroase au indoliat saptamana trecuta Franta, unde autoritatile urmau sa desfasoare marti mii de militari si politisti in intreaga tara pentru a contracara eventuale noi atacuri.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii