ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-12-2015, ora 11:01

Produsele apicole, stimulente ale imunitatii

Articol de Madalina Irimia
Variatiile de temperatura pot duce la imbolnaviri, iar raceala si gripa le vor da multe batai de cap mai ales celor cu un sistem imunitar slab. Dar cele mai bune stimultente ale imunitatii sunt la indemana ta!

Pentru a trece mai usor peste schimbarile bruste de temperatura si a rezista ultimului val de viroze, aprovizioneaza-te din plin cu produse apicole. Mierea da energie si vitalitate si are proprietati antibacteriene. Consumul zilnic al acestui adevarat aliment-medicament te va face sa tii boala departe.

Pastura, bogata in seleniu

Pastura se mai numeste si „painea-albinelor” si este „fabricata” de acestea prin fementarea polenului, ceea ce-l face sa fie un veritabil antiiotic. Contine vitaminele A, C, E, enzime, aminoacizi si seleniu. De aceea, pastura detoxifica organismul si sustine capacitatea lui de aparare. Doza uzuala este de o lingurita pe zi.

Propolisul, antiviral

Propolisul este bine cunoscut pentru efectul sau antibacterian si antiviral. Folosit de albine la ca filtru la intrarea in stup si la dezinfectarea ramelor in care vor fi depusi si crescuti puietii, are actiune bacteriostatica si bactericida. De aceea, si pe noi propolisul ne ajuta sa prevenim afectiunile aparatului respirator. Se poate folosi in forma bruta, mestecandu-l ca pe o bomboana. Cei care nu il agreaza, pot amesteca patru-cinci picaturi de tinctura de propolis intr-o lingurita de miere.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii